“Cu 20 de minute de masaj facial pe zi, tenul nostru poate arăta cu 3 ani mai tânăr!”. Află de la Tiana Momirov, instructor de masaj facial, invitată în platoul A7TV, care sunt cele mai bune tehnici antirid!
În emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, a pășit unul dintre puținii instructori de masaj facial din România- Tiana Momirov. Ea ne-a explicat care sunt beneficiile gimnasticii faciale și cum ne ajută pentru evitarea îmbătrânirii.
Pregătirea tenului înainte de masaj:
Mulți dintre noi ne întrebăm dacă modul în care ne curățăm fața este adecvat și potrivit propriului tip de ten.
Instructorul de masaj facial, Tiana Momirov, recomandă:
”Cu mâinile neapărat curate, pe fața fără make-up și curățată bine înainte, eu recomand să se aplice o cremă pe bază de apă, pentru a ne permite masarea pe un timp îndelungat a feței.
Mulți instructor recomandă uleiurile, dar nu toate sunt benefice pentru față, așa că, nefiind toată lumea capabilă să aleagă un ulei bun, crema este cea mai bună soluție.
Este obligatoriu să aplicăm cremă pe față, deoarece pot apărea răni în timpul masajului dacă fața este uscată!”
Cât de des este necesar să facem masaj facial?
Problema îmbătrânirii apare în momentul în care mușchii faciali nu sunt solicitați în viața de zi cu zi. Fața noastră are, în total, 50 de mușchi. Din acest motiv, unii rămân nemișcați, iar tenul își pierde din fermitate și pare mai bătrân.
“Trebuie să avem o rutină în ceea ce privește masajul facial. Indicat e să masăm tenul timp de 20 de minute pe zi, dar trebuie să ajungem la acest timp treptat.
Începem cu foarte puține exerciții, pentru o zonă de pe față, apoi, treptat, atribuim câte un exercițiu fiecărei zone”, ne sfătuiește instructorul.
Este foarte important ca masajul să fie antigravitațional, în sensul opus ridurilor.
Factorii care ne influențează simetria feței:
“Acești factori fac parte din acțiunile noastre din viața cotidiană: mestecatul pe o singură parte a feței, dormitul într-o anumită poziție, până și statul pe telefon cu capul în jos.
Se pune o presiune foarte mare pe zona cervicală. În momentul în care ne aplecăm fața către telefon, pomeții se lasă, bărbia la fel, dar mai ales, se formează așa-zisa bărbie dublă”, adaugă Tiana.
Exercițiile faciale se pot face indiferent de locul în care ne aflăm.
Chiar dacă suntem pe canapea, la volan, sau în fața oglinzii, exercițiile pot fi adaptate. Cu timpul, mușchii faciali nesolicitați se vor atrofia, așa că este important să îi masăm pentru a evita îmbătrânirea.
Te invităm să accesezi link-ul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre masajul facial:
Tehnici de masaj facial | Fitness pentru începători || Alături de tine – YouTube