8.5 C
București
duminică, 22 mai 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Gimnastica facială, elixirul tinereții?

Gimnastica facială, elixirul tinereții?

“Cu 20 de minute de masaj facial pe zi, tenul nostru poate arăta cu 3 ani mai tânăr!”. Află de la Tiana Momirov, instructor de masaj facial, invitată în platoul A7TV, care sunt cele mai bune tehnici antirid!

 

În emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, a pășit unul dintre puținii instructori de masaj facial din România- Tiana Momirov. Ea ne-a explicat care sunt beneficiile gimnasticii faciale și cum ne ajută pentru evitarea îmbătrânirii.

 

Pregătirea tenului înainte de masaj:

Mulți dintre noi ne întrebăm dacă modul în care ne curățăm fața este adecvat și potrivit propriului tip de ten.

Instructorul de masaj facial, Tiana Momirov, recomandă:

”Cu mâinile neapărat curate, pe fața fără make-up și curățată bine înainte, eu recomand să se aplice o cremă pe bază de apă, pentru a ne permite masarea pe un timp îndelungat a feței.

Mulți instructor recomandă uleiurile, dar nu toate sunt benefice pentru față, așa că, nefiind toată lumea capabilă să aleagă un ulei bun, crema este cea mai bună soluție.

Este obligatoriu să aplicăm cremă pe față, deoarece pot apărea răni în timpul masajului dacă fața este uscată!”

 

Cât de des este necesar să facem masaj facial?

 

Problema îmbătrânirii apare în momentul în care mușchii faciali nu sunt solicitați în viața de zi cu zi. Fața noastră are, în total, 50 de mușchi. Din acest motiv, unii rămân nemișcați, iar tenul își pierde din fermitate și pare mai bătrân.

“Trebuie să avem o rutină în ceea ce privește masajul facial. Indicat e să masăm tenul timp de 20 de minute pe zi, dar trebuie să ajungem la acest timp treptat.

Începem cu foarte puține exerciții, pentru o zonă de pe față, apoi, treptat, atribuim câte un exercițiu fiecărei zone”, ne sfătuiește instructorul.

Este foarte important ca masajul să fie antigravitațional, în sensul opus ridurilor.

Sursa Google

Factorii care ne influențează simetria feței:

 

“Acești factori fac parte din acțiunile noastre din viața cotidiană: mestecatul pe o singură parte a feței, dormitul într-o anumită poziție, până și statul pe telefon cu capul în jos.

Se pune o presiune foarte mare pe zona cervicală. În momentul în care ne aplecăm fața către telefon, pomeții se lasă, bărbia la fel, dar mai ales, se formează așa-zisa bărbie dublă”, adaugă Tiana.

Exercițiile faciale se pot face indiferent de locul în care ne aflăm.

Chiar dacă suntem pe canapea, la volan, sau în fața oglinzii, exercițiile pot fi adaptate. Cu timpul, mușchii faciali nesolicitați se vor atrofia, așa că este important să îi masăm pentru a evita îmbătrânirea.

Te invităm să accesezi link-ul de mai jos pentru a afla mai multe detalii despre masajul facial:

Tehnici de masaj facial | Fitness pentru începători || Alături de tine – YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sorin Grindeanu: ”Dacă mergem în acelaşi ritm nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”

Linia de tren dintre Vama Giurgiuleşti şi Portul Docuri Galaţi are o lungime de aproximativ 4,6 kilometri, din care 3,5 kilometri cu ecartament lărgit...

Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat miercuri că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „orbească” toţi sateliţii de pe orbita terestră aflați...

Cătălin Drulă candidează la șefia partidului USR

Sămbătă, fostul ministru al transporturilor și-a anunțat candidatura pentru șefia USR-ului. Acesta a transmis că este nevoie de cineva hotărât care să conducă partidul. „Astăzi...

Website creștin din China, închis de autorități

După o activitate îndelungată a unui website creștin din China, cenzura guvernamentală și-a pus din nou amprenta asupra populației și l-au cenzurat. Bineînțeles, acesta...