8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ghidul audio, un alt mod de a vizita orașul!

Ghidul audio, un alt mod de a vizita orașul!

Ghidul audio este disponibil în aplicația Sibiu City App, fiind destinat atât vizitatorilor orașului, cât şi locuitorilor dornici să afle lucruri interesante despre istoria Sibiului. Acesta oferă informaţii despre principalele obiective turistice, dar şi despre personalități din istoria oraşului.

 

Sursa Eventya.ro

 

Conform unui comunicat de presă emis de Primăria Municipiului Sibiu, ghidul cuprinde 27 de capitole şi propune un traseu de aproximativ două ore.

Informația este disponibilă atât sub forma audio cât şi sub formă de text scris, în limbile română, engleză şi germană.

Informațiile sunt susținute de fotografii şi descrieri referitoare la detaliile arhitecturale ale clădirilor, imagini vechi din istoria oraşului sau peisaje.

Obiectivele sunt integrate în hărţi, oferind astfel posibilitatea de navigare GPS spre locația selectată, relatează Agerpres.

„Acest ghid este bine venit mai ales în această perioadă în care restricțiile necesare pentru gestionarea pandemiei sunt încă în vigoare pentru că permite vizitatorului să descopere pe cont propriu centrul istoric, respectând distanțarea” a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Traseul acoperit de ghidul audio pornește din Centrul de Informare Turistică din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, trecând prin Piața Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet, strada Mitropoliei, parcul ASTRA, strada Nicolae Bălcescu, str. Cetății, Piaţa Schiller şi revenind în Piaţa Mare pe strada Arhivelor.

Conținutul ghidului audio este rezultatul unei colaborări cu ghizii de turism ai oraşului şi validat de istorici experți în istoria Sibiului.

Sibiu City App este aplicaţia oficială a Primăriei Municipiului Sibiu, lansată în anul 2013 ca produs turistic.

În 2018, a fost adăugat un modul util sibienilor – Raportări Incidente, transformând aplicaţia într-un instrument de comunicare electronică între cetățeni şi administrația oraşului.

SourceAgerpres


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]