miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate Gest de caritate al Papei pentru oamenii săraci

Gest de caritate al Papei pentru oamenii săraci

Gest de caritate al Papei pentru oamenii săraci. El a organizat un prânz pentru 1.300 de persoane sărace şi fără adăpost, în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează Ziua Mondială a Săracilor.

Suvernaul Pontif s-a deplasat cu ajutorul unui scaun cu rotile şi a unui baston din cauza unei boli la genunchi. Papa a stat alături de persoanele invitate în sala încăpătoare pentru audienţe de la Vatican unde acestea au fost servite de ospătari voluntari. Oaspeţii papei au fost aduşi la Vatican de grupuri caritabile care îi ajută zilnic.

La slujba Sfintei Liturghii celebrată în aceeaşi zi în bazilica Sf. Petru, multți dintre invitații de la prânzul Papei au ocupat primele rânduri.

Predica Suveranului Pontif

„Dacă inima noastră este amorţită şi indiferentă, nu putem auzi strigătul lor slab de durere. Nu putem plânge cu ei şi pentru ei, nu putem vedea câtă singurătate şi angoasă stau ascunse în colţurile uitate ale oraşelor noastre”, a spus liderul de la Vatican.

Papa a continuat: ”Să ne însușim îndemnul puternic și clar al Evangheliei de a nu fi înșelați. Să nu dăm ascultare profeților de nenorocire, să nu ne lăsăm vrăjiți de sirenele populismului care folosește necesitățile poporului propunând soluții prea facile și pripite. Să nu-i urmăm pe falșii mesia care, în numele câștigului, proclamă rețete bune doar pentru a mări bogăția câtorva. Aceștia îi condamnă pe cei săraci la marginalizare. Dimpotrivă, să dăm mărturie. Să aprindem lumini de speranță în mijlocul întunericului. Să captăm, în situațiile dramatice, ocaziile de a da mărturie pentru Evanghelia bucuriei și a construi o lume fraternă. Cel puțin un pic mai fraternă. Să ne angajăm cu curaj pentru dreptate, legalitate și pace, fiind mereu alături de cei mai slabi. Să nu scăpăm pentru a ne apăra de istorie, ci să luptăm pentru a da acestei istorii, pe care noi o trăim acum, o față diferită”.

Papa a stabilit această în 2016 ca în cea de-a 33-a duminică a anului liturgic latin să se marcheze anual Ziua mondială a săracilor pentru a atrage atenţia asupra sărăciei, în special în naţiunile înstărite.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...