luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători

Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători

Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători. Anunțul acestor viitoare interdicții, care ar trebui introdusă într-un viitor proiect de lege pentru legalizarea canabisului, a fost făcut vineri de ministrul Sănătății Karl Lauterbach, conform hotnews.ro.

Ce spune ministrul?

„Copiii și femeile însărcinate au nevoie de o mai bună protecție în societate”, a explicat ministrul social-democrat pe un cont de socializare.

„Interzicerea fumatului în mașină în timpul călătoriilor este o necesitate. Ar fi trebuit introdusă mai devreme”, a spus el, subliniind riscul de „daune ireversibile” în cazul fumatului pasiv.

Oponenții consideră măsura ca fiind superficială

„Karl Lauterbach își poate trăi cu bucurie nebunia sa a sănătății în privat”, a criticat Kristine Lütke, purtătoarea de cuvânt a grupului FDP din Bundestag pentru probleme de sănătate publică. „Bunul simț exclude deja fumatul în mașină cu minori și femei însărcinate – nu este nevoie de o interdicție suplimentară”.

Partidul CDU, principalul oponent al guvernului cu formațiunea de extremă dreapta AfD, indică un risc de incompatibilitate cu Constituția.

„O astfel de interdicție ar fi dificil de aplicat în practică”, adaugă Tino Sorge, responsabil cu problemele de sănătate în cadrul Partidului Creștin Democrat.

„O astfel de interdicție nu poate, sau foarte puțin, să fie controlată”, adaugă Asociația șoferilor germani (Adac).

Cine sprijină noua propunere?

Propunerea a primit sprijinul Centrului German de Cercetare a Cancerului. Amintim faptul că, conform datelor din 2018, în jur de 800.000 de minori sunt expuși la fumatul pasiv în mașini.

Asociația Profesională a Medicilor pentru Copii și Adolescenți vrea să meargă mai departe.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...