marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători

Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători

Germania vrea să introducă noi restricții pentru fumători. Anunțul acestor viitoare interdicții, care ar trebui introdusă într-un viitor proiect de lege pentru legalizarea canabisului, a fost făcut vineri de ministrul Sănătății Karl Lauterbach, conform hotnews.ro.

Ce spune ministrul?

„Copiii și femeile însărcinate au nevoie de o mai bună protecție în societate”, a explicat ministrul social-democrat pe un cont de socializare.

„Interzicerea fumatului în mașină în timpul călătoriilor este o necesitate. Ar fi trebuit introdusă mai devreme”, a spus el, subliniind riscul de „daune ireversibile” în cazul fumatului pasiv.

Oponenții consideră măsura ca fiind superficială

„Karl Lauterbach își poate trăi cu bucurie nebunia sa a sănătății în privat”, a criticat Kristine Lütke, purtătoarea de cuvânt a grupului FDP din Bundestag pentru probleme de sănătate publică. „Bunul simț exclude deja fumatul în mașină cu minori și femei însărcinate – nu este nevoie de o interdicție suplimentară”.

Partidul CDU, principalul oponent al guvernului cu formațiunea de extremă dreapta AfD, indică un risc de incompatibilitate cu Constituția.

„O astfel de interdicție ar fi dificil de aplicat în practică”, adaugă Tino Sorge, responsabil cu problemele de sănătate în cadrul Partidului Creștin Democrat.

„O astfel de interdicție nu poate, sau foarte puțin, să fie controlată”, adaugă Asociația șoferilor germani (Adac).

Cine sprijină noua propunere?

Propunerea a primit sprijinul Centrului German de Cercetare a Cancerului. Amintim faptul că, conform datelor din 2018, în jur de 800.000 de minori sunt expuși la fumatul pasiv în mașini.

Asociația Profesională a Medicilor pentru Copii și Adolescenți vrea să meargă mai departe.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...