vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Germania se pregătește pentru întreruperi de curent

Germania se pregătește pentru întreruperi de curent

Germania se pregătește pentru întreruperi de curent la iarnă. Totodată oferă cursuri gratuite tuturor oamenilor din țară în astfel de cazuri. Tot mai mulți cred că astfel de scenarii sunt posibile din cauza războiului din Ucraina.

„Dacă se opreşte alimentarea cu electricitate atunci nimic nu mai funcţionează. Şi trebuie să înţelegem ce înseamnă cu adevărat această expresie”, a spus Birgitt Eberlin, instructoare care lucrează pentru organizaţia caritabilă Workers’ Samaritan Federation (ASB).

În aceste situaţii, sarcini simple, precum gătitul mâncării, hidratarea sau îngrijirea animalelor de companie sau sunatul la uşa vecinului devin o provocare.

Germania a apelat și la Marea Britanie

Germania apelează la Marea Britanie pentru a preveni pene de curent în această iarnă. Ea încearcă să încheie un pact energetic post-Brexit care să permită celor două țări să se ajute reciproc în cazul unei penurii de gaze. Împreună, cele două țări sunt cei mai mari consumatori de gaze naturale din Europa. Ele au fost printre cele mai afectate de criza energetică provocată de combustibilii fosili, declanșată de invazia Rusiei în Ucraina.

Germania – puternic afectată de război

Germania a fost puternic dependentă de livrările de gaze rusești, reprezentând 40% din mixul său energetic în 2021. În ultimul an, președintele rus Vladimir Putin a înarmat această dependență prin comprimarea fluxurilor de gaze către continent. Acest lucru a dus la temeri că Moscova ar putea tăia complet accesul la Germania în această iarnă.

Acum, Berlinul caută ajutorul Marii Britanii, deoarece oficialii germani au declarat că sunt „dornici să discute” cu Regatul Unit despre încheierea unui pact de solidaritate, în cadrul căruia ambele țări s-ar putea ajuta reciproc dacă s-ar confrunta cu penurii extreme de gaze în această iarnă.

Klaus Müller, funcționarul public german responsabil cu raționalizarea în cazul unei crize de aprovizionare, a declarat pentru The Guardian că încheierea unui astfel de acord ar fi „reciproc avantajoasă” pentru ambele țări.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...