8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate GERMANIA: Fără relaxări de Paște! Reguli mai stricte de sărbători

GERMANIA: Fără relaxări de Paște! Reguli mai stricte de sărbători

Germania prelungește lockdown-ul până pe 18 aprilie. După 12 ore de negocieri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și premierii celor 16 landuri au hotărât că nu vor exista relaxări de Paște. Din contră, regulile anti-pandemie vor fi și mai stricte de sărbători.

 

Germania prelungește lockdown-ul cu încă patru săptămâni, până pe 18 aprilie. Această perioadă include și sărbătorile pascale catolice, zile în care mulți germani merg în concediu și își vizitează rudele și prietenii care locuiesc în alte orașe, relatează dw.com.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform Mediafax.

În acest an, hotelurile, pensiunile și restaurantele rămân închise în continuare, așadar nu vor fi posibile concediile în propria țară. Restricțiile de contact rămân în continuare în vigoare și de Paști, nu sunt posibile decât întâlnirile private între două gospodării, la care să nu participe mai mult de 5 persoane peste 14 ani.

Din 1 aprilie până inclusiv pe 5 aprilie, în perioada sărbătorilor pascale catolice, urmează o așa-numită fază de liniște, vor fi închise chiar și supermarketurile (cu excepția zilei de sâmbătă, 3 aprilie), iar orice fel de adunări în spațiul public sunt interzise.

Urmează să fie introdusă obligativitatea testării tuturor persoanelor care călătoresc în Germania, chiar dacă incidența din țara din care vin este mai scăzută.

În districtele administrative în care incidența (numărul infectărilor la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile) depășește 100, regulile urmează să fie înăsprite.

Acolo ar putea fi impuse și restricții de circulație pe timp de noapte sau restricții și mai drastice în ceea ce privește contactele private.

Incidența din Germania este de peste 100, crescând considerabil față de rata de 68, înregistrată cu doar două săptămâni în urmă. În dimineața de marți, Institutul Robert Koch a înregistrat 7.485 de noi infectări, cu 2.005 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

În același timp, populația pare tot mai nemulțumită de măsurile stricte anti-pandemie. Sâmbătă s-a ajuns chiar la ciocniri între demonstranți și forțele de ordine în orașul Kassel, la un protest împotriva restricțiilor.

Cetăţenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...