joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate GERMANIA: Fără relaxări de Paște! Reguli mai stricte de sărbători

GERMANIA: Fără relaxări de Paște! Reguli mai stricte de sărbători

Germania prelungește lockdown-ul până pe 18 aprilie. După 12 ore de negocieri, cancelarul Germaniei, Angela Merkel și premierii celor 16 landuri au hotărât că nu vor exista relaxări de Paște. Din contră, regulile anti-pandemie vor fi și mai stricte de sărbători.

 

Germania prelungește lockdown-ul cu încă patru săptămâni, până pe 18 aprilie. Această perioadă include și sărbătorile pascale catolice, zile în care mulți germani merg în concediu și își vizitează rudele și prietenii care locuiesc în alte orașe, relatează dw.com.

„Suntem într-o situaţie foarte serioasă. Numărul de cazuri creşte exponenţial şi paturile de terapie intensivă se umplu din nou”, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, conform Mediafax.

În acest an, hotelurile, pensiunile și restaurantele rămân închise în continuare, așadar nu vor fi posibile concediile în propria țară. Restricțiile de contact rămân în continuare în vigoare și de Paști, nu sunt posibile decât întâlnirile private între două gospodării, la care să nu participe mai mult de 5 persoane peste 14 ani.

Din 1 aprilie până inclusiv pe 5 aprilie, în perioada sărbătorilor pascale catolice, urmează o așa-numită fază de liniște, vor fi închise chiar și supermarketurile (cu excepția zilei de sâmbătă, 3 aprilie), iar orice fel de adunări în spațiul public sunt interzise.

Urmează să fie introdusă obligativitatea testării tuturor persoanelor care călătoresc în Germania, chiar dacă incidența din țara din care vin este mai scăzută.

În districtele administrative în care incidența (numărul infectărilor la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile) depășește 100, regulile urmează să fie înăsprite.

Acolo ar putea fi impuse și restricții de circulație pe timp de noapte sau restricții și mai drastice în ceea ce privește contactele private.

Incidența din Germania este de peste 100, crescând considerabil față de rata de 68, înregistrată cu doar două săptămâni în urmă. În dimineața de marți, Institutul Robert Koch a înregistrat 7.485 de noi infectări, cu 2.005 mai multe decât în urmă cu o săptămână.

În același timp, populația pare tot mai nemulțumită de măsurile stricte anti-pandemie. Sâmbătă s-a ajuns chiar la ciocniri între demonstranți și forțele de ordine în orașul Kassel, la un protest împotriva restricțiilor.

Cetăţenii nu au voie să organizeze întâlniri de familie cu mai mult de cinci participanţi, iar guvernul le va cere bisericilor să-şi desfăşoare slujba de Paşte online.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...