8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Articole Noutăți George Simion: ”Eu nu pot fi catalogat rusofil, mai degrabă rusofob”

George Simion: ”Eu nu pot fi catalogat rusofil, mai degrabă rusofob”

George Simion a fost acuzat, încă de când a format partidul Alianța pentru Unirea Românilor, de faptul că are legături strânse cu liderii ruși și că dorește apropierea României de Federația Rusă și depărtarea acesteia de Uniunea Europeană.

 

 

Au existat numeroase persoane care chiar au simpatizat cu partidul AUR sperând ca aceste zvonuri să fie o realitate.

 

Însă George Simion, devenit tot mai elocvent în declarațiile sale legate de acest subiect, odată cu conflictul ruso-ucrainean, consideră că dimpotrivă, nu este adeptul principiilor ruse, ci este rusofob.

 

George Simion, AUR

 

Prezent în emisiunea ȘTIREA CEA BUNĂ cu Cornel Dărvășan, George Simion a declarat:

”Mai degrabă pierd voturi prin faptul că unii oameni simpatizează pe Vladimir Putin și pe Rusia, dar eu am zis, și nu m-am ferit de lucrul acesta, imediat după decembrie 2020, când nu se punea problema războiului din Ucraina, că Vladimir Putin este un criminal.

Nu este o scuză pentru ceea ce face și se face de râs în actualul conflict.

Totuși, e de subliniat că statul Ucrainean a greșit de multe ori față de România și față de cei 500.000 de Români din Ucraina.

Cine mă cunoaște pe mine, cine cunoaște munca mea pentru Basarabia, pentru reîntregire națională știe că eu nu pot fi catalogat rusofil, mai degrabă rusofob.

Pentru că în ultimii 200 de ani, Rusia, sub diferitele ei forme statale, a făcut cel mai mult rău românilor.

Mie nu îmi place în mod deosebit nici de Ucraina, nici de Rusia și nu îi consider ca fiind prietenii noștri din diferite cauze istorice, dar și actuale. T

otuși, ce a făcut Rusia prin Vladimir Putin este de neacceptat. Nu poți să intri cu tancurile și cu bombele pe teritoriul altui stat”

George Simion are un scop, foarte clar definit publicului prin numele partidul pe care îl conduce – unirea românilor de ”dincolo și dincoace de Prut”.

În cadrul aceleiași emisiuni, Simion a mai afirmat că odată cu căderea Rusiei va veni un moment oportun pentru ca România Și Republica Moldova să își unească teritoriile:

”Cred cu tărie că în următorii ani Federația Rusă se va destrăma, Vladimir Putin, mai devreme sau mai târziu, va ajunge la un final, dacă nu politic, biologic și va fi un moment pe care eu îl prevăd ca fiind prielnic pentru reîntregirea națională”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...