8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Emisiuni Alături de tine Gândurile ne influențează viața de zi cu zi

Gândurile ne influențează viața de zi cu zi

“Ziua bună se cunoaște de dimineață!”, așa sună un vechi proverb pe care cu toții l-am auzit. Dar dacă totul este doar un mit? V-ați gândit că putem atrage atât lucrurile negative, cât și pe cele pozitive? Cum ne influențează gândurile noastre viața de zi cu zi? Dacă suntem mai negativiști, este posibil ca și ziua noastră să arate așa?

 

În platoul A7TV, la emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, am avut-o invitată pe Cristiana Stoian, consilier în dezvoltare personală și terapeut pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

 

“Ești ceea ce gândești!”

 

Cu toții avem gânduri atât pozitive, cât și negative. O parte din acestea ne aparțin, iar pe celelalte le preluăm din jurul nostru, de la moduri de gândire, până la tipare și credințe limitative.

Cristiana Stoian spune: ”Gândurile fac parte din interacțiunea noastră social. Nu ne putem opri din a gândi, dar indicat este să urmărim aceste gânduri total detașați, să le lăsăm să curgă, să nu ne atașăm de ele.

De la gânduri pornește și stresul, care nu ne permite să ne relaxăm. Ne rulăm propriul film în minte, numai că punem mereu răul în față și astfel, îl atragem”

 

“Astăzi totul este bine!”

 

Indiferent de planul care ne macină într-o anumită zi, important este să nu fim pesimiști, pozitivitatea atrage pozitivul.

De fiecare data când începe ziua, indicat este să ne gândim la fraza: ”Astăzi totul este bine!”, astfel putem scăpa de rău.

Când apare un gând mai puțin optimist, nu este necesar să intrăm în dinamica gândului, ci să reacționăm la el ca și cum ar fi o idee apărută pur și simplu, fără a-i acorda atenție.

 

“Gândurile pot fi preluate”

 

Suntem ceea ce  gândim! Dar ce facem cu gândurile care nu ne aparțin în totalitate?

Persoanele din jurul nostru ne pot influența percepțiile, astfel încât ne pot modifica și gândurile.

“Familia are un rol foarte important în influențarea gândurilor. Preluăm un anumit comportament de la cei dragi, iar mai târziu vom replica în mod inconștient.

Gândurile preluate în general au la bază o amintire sau o discuție, iar gândul, cum nu poate fi controlat, ne acaparează cu situația respectivă.

Poate să apară într-un context în care nici nu ne așteptăm. Secretul nu este să gândim puțin, ci sănătos.

Scăpăm de gândurile rele, iar mai apoi o să observăm cu răul din viața noastră se diminuează”, adaugă  Cristiana Stoian, consilier în dezvoltare personală și terapeut.

 

(47) GÂNDURILE INFLUENȚEAZĂ VIAȚA DE ZI CU ZI? | CAUZELE DIVORȚULUI LA AVOCAT | ALĂTURI DE TINE – YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...