duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Gândurile ne influențează viața de zi cu zi

Gândurile ne influențează viața de zi cu zi

“Ziua bună se cunoaște de dimineață!”, așa sună un vechi proverb pe care cu toții l-am auzit. Dar dacă totul este doar un mit? V-ați gândit că putem atrage atât lucrurile negative, cât și pe cele pozitive? Cum ne influențează gândurile noastre viața de zi cu zi? Dacă suntem mai negativiști, este posibil ca și ziua noastră să arate așa?

 

În platoul A7TV, la emisiunea “Alături de tine”, prezentată de Alina Ilioi-Mureșan, am avut-o invitată pe Cristiana Stoian, consilier în dezvoltare personală și terapeut pentru a răspunde tuturor întrebărilor.

 

“Ești ceea ce gândești!”

 

Cu toții avem gânduri atât pozitive, cât și negative. O parte din acestea ne aparțin, iar pe celelalte le preluăm din jurul nostru, de la moduri de gândire, până la tipare și credințe limitative.

Cristiana Stoian spune: ”Gândurile fac parte din interacțiunea noastră social. Nu ne putem opri din a gândi, dar indicat este să urmărim aceste gânduri total detașați, să le lăsăm să curgă, să nu ne atașăm de ele.

De la gânduri pornește și stresul, care nu ne permite să ne relaxăm. Ne rulăm propriul film în minte, numai că punem mereu răul în față și astfel, îl atragem”

 

“Astăzi totul este bine!”

 

Indiferent de planul care ne macină într-o anumită zi, important este să nu fim pesimiști, pozitivitatea atrage pozitivul.

De fiecare data când începe ziua, indicat este să ne gândim la fraza: ”Astăzi totul este bine!”, astfel putem scăpa de rău.

Când apare un gând mai puțin optimist, nu este necesar să intrăm în dinamica gândului, ci să reacționăm la el ca și cum ar fi o idee apărută pur și simplu, fără a-i acorda atenție.

 

“Gândurile pot fi preluate”

 

Suntem ceea ce  gândim! Dar ce facem cu gândurile care nu ne aparțin în totalitate?

Persoanele din jurul nostru ne pot influența percepțiile, astfel încât ne pot modifica și gândurile.

“Familia are un rol foarte important în influențarea gândurilor. Preluăm un anumit comportament de la cei dragi, iar mai târziu vom replica în mod inconștient.

Gândurile preluate în general au la bază o amintire sau o discuție, iar gândul, cum nu poate fi controlat, ne acaparează cu situația respectivă.

Poate să apară într-un context în care nici nu ne așteptăm. Secretul nu este să gândim puțin, ci sănătos.

Scăpăm de gândurile rele, iar mai apoi o să observăm cu răul din viața noastră se diminuează”, adaugă  Cristiana Stoian, consilier în dezvoltare personală și terapeut.

 

(47) GÂNDURILE INFLUENȚEAZĂ VIAȚA DE ZI CU ZI? | CAUZELE DIVORȚULUI LA AVOCAT | ALĂTURI DE TINE – YouTube

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...