8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Gabriela Firea va propune un proiect de stimulare financiară pentru donatorii de...

Gabriela Firea va propune un proiect de stimulare financiară pentru donatorii de plasmă

Gabriela Firea, a anunțat, marți, că va propune Consiliului General al Municipiului București un proiect care să îi stimuleze cu tichete în valoare de 1.000 de euro pe cei care au suferit de COVID-19 și s-au vindecat, ca să doneze plasmă.

„Soluție salvatoare la două zile distanță! Pacienții cu forme grave de Covid-19 au nevoie urgență de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați, care au dezvoltat anticorpi.

Cei aproape 30.000 de pacienți trecuți prin infecția Sars-Cov-2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile.

Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți.

S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă.

În România, din păcate, nu există un astfel de program concret.

Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30 000 vindecați)”, a scris Gabriela Firea, marți dimineață, pe pagina de Facebook.

Edilul a spus că a scris un proiect în acest sens, care urmează să fie înaintat CGMB.

Acesta va fi supus votului în ședința Consiliului General de joi.

„În esență, este vorba despre convingerea cât mai multor pacienți tratați să fie salvatorii celor care suferă, prin întâlniri, discuții, argumente umanitare.

În plus, la acest efort vom adaugă și un stimulent financiar în cuantum de 1.000 de euro, sub formă tichetelor de masă și/sau cadou, din care donatorii pot procura medicamente (vitamine, minerale), alimente necesare revenirii tonusului dar și alte produse necesare”, a adăugat ea.

Firea a motivat acest proiect prin faptul că „suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională”.

„Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție.

Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți!

Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior: salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției Covid 19”, a mai spus Gabriela Firea.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]