8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Gabriela Firea pledează pentru redeschiderea parcurilor și cimitirelor

Gabriela Firea pledează pentru redeschiderea parcurilor și cimitirelor

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, anunţă că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai, ea spunând că nu va susţine pentru moment redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school.

Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii.

„Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună. (…)

Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oameni au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru copii e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24, potrivit News.ro.

Aceasta a spus că oamenii vor fi sfătuiţi să aibă „propriul program” în parc, să nu stea la cozi pentru a cumpăra diverse alimente sau băuturi în parc.

„Succesul nostru ar fi deplin dacă ne-am concentra şi pe testarea populaţiei, nu vom ști câte cazuri de îmbolnăviri sunt decât dacă se fac teste şi nu doar în Bucureşti” a afirmat Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi situaţia creşelor, Firea consideră că redeschiderea acestora „este un risc foarte mare” pe care nu şi-l asumă, precizând că nu susţine redeschiderea acestor creşe.

Firea mai susţine ideea ca unul dintre părinţi să poată rămâne acasă cu copiii şi ca acesta să fie plătit.

„Eu nu pledez să se redeschidă nici creşele, nici grădiniţele, nici acele centre after school, ci pledez ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii”, a precizat primarul general.

Primarul general al Bucureştiului a mai anunţat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.

În ceea ce priveşte transportul în comun la nivelul Capitalei, primarul general a explicat că vor fi monitorizate orele, dar şi locurile unde se formează aglomerări pentru a suplimenta „punctual” mijloacele de transport, pentru protecţia călătorilor, dar şi a conducătorilor auto.

„Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând în picioare, dar nu mai mult, la distanţă. (…) Nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune că aştepte următorul autobuz sau următorul tramvai pentru că este bine, până la urmă şi pentru dumnealui”, a argumentat Firea.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]