duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Gabriela Firea a anunțat un nou program pentru tinerii care nu pot...

Gabriela Firea a anunțat un nou program pentru tinerii care nu pot avea copii

An de an, rata natalității în România scade considerabil. Unul dintre marile motive, pe lângă cel financiar, care cauzează acest lucru, este cel al sănătății.

 

„Sunt cauze multiple pentru care tinerii din Romînia ori amână momentul în care decid să aibă copii, ori de cele mai multe ori situația financiară este cea care îi împiedică să decidă să aibă copii, sau dacă au unul renunță să mai aibă 2 sau 3 copii, dar în ultimii ani există și o altă mare problemă legată de domeniul sănătății, și anume infertilitatea.

Unul din 5 cupluri din Romînia este infertil.

Sunt date furnizate de către specialiști și toate statele europene fac eforturi pentru a susține cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecțiune și anume infertilitatea și sunt în imposibilitatea de a-și plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare.”, a declarat miercuri Gabriela Firea.

 

Aceasta a spus că speră că Guvernul va adopta miercuri un program de sprijin de 15.000 de lei pentru acoperirea întregii proceduri de fertilizare in vitro pentru cuplurile sau femeile singure care vor să apeleze la acest tratament și să devină mame.

Premierul Ciucă a spus că sigur va fi adoptat acest act în Guvern, fiind și fonduri alocate în acest sens.

Gabriela Firea a mai spus că ordinul comun al Ministerului Familiei și al Ministerului Muncii speră să apară în câteva zile și deja până la sfârșitul anului să avem primele beneficiare ale acestui program.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...