joi, noiembrie 30, 2023
Acasă Emisiuni Vieți Schimbate Frica – un instrument de manipulare și control

Frica – un instrument de manipulare și control

Maeștrii – păpușari care folosesc frica

,,Acum 75 de ani, în timpul procesului de la Nürenberg, când a fost întrebat cum a convins poporul german să-l susțină, Herman Goering spunea: este un lucru simplu. Nu are de-a face cu nazismul, ci cu natura umană. Poți face asta într-un regim nazist, socialist, poți să o faci în comunism, în monarhie sau democrație. Singurul lucru pe care guvernul trebuie să-l facă pentru a transforma oamenii în sclavi este să promoveze frica. Și dacă poți găsi ceva care să-i sperie, vor face tot ceea ce dorești”.

https://www.facebook.com/CapitanulJack0000/photos/a.123026192691382/166485938345407/?paipv=0&eav=AfbN74F9GgU15EoPmR0P6gDsjGZ8RNLshyn2no1_Sm05-D-q_v9hUMNkOCJKcKDyDQo&_rdr

Guvernele iubesc pandemiile și războaiele…

Robert F. Kennedy Jr. Spunea într-un discurs ținut la Berlin, în 30 august 2020 că:  ,,Guvernele iubesc pandemiile. Iubesc pandemiile din același motiv pentru care iubesc războiul… Pentru că le dau posibilitatea să impună măsuri de control pe care altfel populația nu le-ar accepta – instituții și mecanisme de orchestrare și impunere a obedienței”.

https://www.cristoiublog.ro/robert-f-kennedy-jr-guvernele-iubesc-pandemiile-iubesc-pandemiile-din-acelasi-motiv-pentru-care-iubesc-razboiul/

Din anul 2020 și până în prezent pandemiile, războaiele, nenorocirile, crizele economice, crizele energetice, inflația, scumpirile și știrile negative promovate de media toxică se țin lanț. Nu ni se mai dă nicio gură de oxigen. Suntem ,,bombardați” aproape în fiecare moment, cu o satisfacție diabolică, prin intermediul știrilor, cu tot ceea ce se întâmplă rău. Ceea ce este de-a dreptul șocant este faptul că în loc să se trezim din acest coșmar cenușiu, devenim din ce în ce mai dependenți de negativism. Această dependență ne afectează la nivel personal și colectiv.

Potențații lumii și ai statelor știu acest lucru, au dat de gustul puterii absolute și le este foarte greu să renunțe la avantajele oferite de pandemie, sărăcie și războaie. Tehnologia a devenit un amplificator foarte eficient al acestor nenorociri și dezastre, care țin lumea paralizată în ,,țarcul democrației”. Mulțimile dezorientate și înfricate caută o rază de speranță exact la manipulatorii care măresc doza de frică și negativism de la o zi la alta. Oamenii ,,trebuie” să fie dependenți de frică pentru a putea fi manipulabili și vulnerabili.

Singurele perioade când ,,totul este roz” sunt cele din preajma alegerilor.

Singurele perioade când ,,totul este roz” sunt cele din preajma alegerilor. Aunci ,,lupii” devin ,,mielușei” altruiști, oferind autografe, amestecându-se prin mulțime, făcând daruri, oferind îmbrățișări, făcând promisiuni și investiții rapide (se repară gropi, se încep renovări, se dau finanțări din belșug și se fac tot felul de proiecte). În aceste perioade țara renaște, iar pozitivismul este la cote maxime.

Brusc, promisiunile se transformă în amenințări…

După ce trece această perioadă de euforie electorală, conducătorii devin ,,oficiali – însprâncenați”, promisiunile sunt aruncate în sertare, iar amabilitățile sunt înlocuite cu amenințările. De ce? Pentru că frica dă cele mai bune rezultate pe termen lung. Dacă oamenilor le este frică, ei pot fi controlați, nu mai au putere și interes să lupte, iar manipulatorii își pot urmări în liniște agenda. Decorurile roz sunt puse ,,la naftalină” până la alegerile următoare, iar scenariile sumbre, pericolele ,,iminente” și ,,amenințările” oferă legitimitate statului să facă orice, pentru că ele reprezintă ,,situații de forță majoră”. În aceste cazuri, drepturile și libertățile nu mai există. E drept, nici nu le mai revendică aproape nimeni, pentru că masele se atașează în mod inexplicabil de cei ce le amenință și de manipulatori.

Cum putem scăpa de frica provocată de manipulatori?

Oprah Winfrey spunea că: „Lucrul de care iți este cel mai frică nu are putere. Frica ta este cea care are putere. Înfruntarea adevărului te va elibera cu adevărat.”

Analizează mai mult și crede mai puțin!

Trebuie să înțelegi mecanismul fricii. În cele mai multe cazuri ,,de forță majoră” trebuie să fii conștient că unii trag anumite foloase. Frica este cea mai scurtă cale de a obține de la tine sau de la mase anumite lucruri. Nu este nevoie de prea multe argumente și de gândire.

Stabilește-ți valorile și prioritățile!

Oamenii care sunt conduși de valori și cei care au așteptări mari de la viață, nu sunt atât de ușor de speriat. Pentru ei nu contează atât de mult clipa sau supraviețuirea, ci semnificația vieții.

Fii conștient că frica te va priva de multe bucurii și realizări.

Dostoievski spunea că ,,Frica este blestemul oamenilor”. Oamenii care trăiesc în frică și în obediență cronică, neriscând nimic, nu sunt fericiți. Dacă vrei să fii fericit alege libertatea, exprimă-te, fii creativ și mai puțin atent la ,,situațiile de forță majoră” care nu se vor termina niciodată.

Nu mai fi naiv și credul!

Nu mai crede niciun fel de mit cu iz comunitar (politic sau religios)! Fiecare sistem politic sau religios va recurge mai devreme sau mai târziu la pârghiile fricii pentru a te putea controla. Aceste pârghii pot fi: crizele de toate felurile, sărăcia, pandemiile, războiul, iadul, purgatoriul, judecata, vinovăția, păcatul, iertarea etc. E adevărat că fiecare dintre noi suntem manipulabili doar că nivelul de manipulare diferă de la o persoană la alta. Cu cât ești mai conștient de mecanismul manipulării prin frică, cu atât devii mai greu de controlat, cu excepția situațiilor în care ești ,,atacat” în domeniile vulnerabile ale vieții sau ale personalității.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...

Ce facem într-o situație de urgență?

Ce facem într-o situație de urgență? Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane aflată...

Cum ne menținem ficatul sănătos?

Cum ne menținem ficatul sănătos? Ficatul, cel mai mare organ din corp, are o serie de funcții vitale. Acesta transformă hrana în energie. Procesează...