8.5 C
București
marți, 17 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Franța între Emmanuel Macron și Marine Le Pen

Franța între Emmanuel Macron și Marine Le Pen

Pe data de 24 iulie va avea loc turul doi al alegerilor pentru președintele Franței. Întreaga comunitate europeană urmărește cu mare interes aceste evenimente, deoarece, în mare măsură, acestea vor dicta mersul european, democratic și al viziunii de viitor.

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, Adrian Severin, fost ministru al Afacerilor Externe, descrie tabloul alegerilor între cei doi candidați ai Franței:

 

”Oricine va fi viitorul președinte al Franței, doar francezii știu. Nu cred că noi putem spune lucrul acesta. După părerea mea jocul este deschis, chiar dacă unii cred că poate fi dat ca favorit actualul președinte.

Cred că mult mai important pentru noi este să încercăm să anticipăm ce înseamnă alegerea unuia sau a celuilalt.

Ei s-au mai văzut în această formulă la precedentele alegeri, deci acest duel a mai fost.

Însă dacă lupta era în trecut între mesajul pro-european care îl caracterizează pe președintele Macron, iar de partea cealaltă euro-sceptic, adică mesajul tradițional al doamnei Le Pen.

Astăzi problema se pune în alți termeni și anume în război contra pace. Asta nu înseamnă că vreunul dintre ei este campion al păcii”

De ce mulți alegători susțin că Le Pen este de extremă dreapta?

”S-a pus eticheta de extremă dreapta. Poate că tatăl doamnei Le Pen a fost foarte radical înspre dreapta și destul de antipatic pentru noi toți care am fost și suntem pro-europeni. De când fiica lui i-a luat locul și i l-a luat cam brutal.

Aceasta l-a eliminat din partid și a tras partidul spre centru. Această etichetă cred că este o etichetă de campanie care nu cred că se mai potrivește.

Este un partid euro-sceptic dar nu cred mai este în această extremă”

 

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...