8.5 C
București
marți, 16 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Francezii vor putea prelua numele de familie al mamei

Francezii vor putea prelua numele de familie al mamei

Cetățenii francezi vor putea să preia numele de familie al mamei când devin adulți, a anunțat duminică ministrul Justiției, Eric Dupond-Moretti, potrivit Reuters.

Guvernul francez și-a anunțat sprijinul pentru un proiect de lege propus de un parlamentar al partidului de guvernământ, Patrick Vignal, lege care le va permite tinerilor, odată ajunși la vârsta de 18 ani, să-și schimbe numele printr-o procedură simplă la primărie.

Cetățenii francezi vor avea libertatea de a păstra numele de familie al tatălui, sau să preia numele de familie al mamei, sau să și le treacă pe amândouă în actul de identitate, în ce ordine vor ei.

Și în prezent francezii își pot schimba numele de familie, numai că procedura este lungă și greoaie, fiind nevoie de un motiv întemeiat pentru așa ceva.

„Nimeni nu trebuie obligat să-și dezvăluie în fața statului motivele intime pentru care vrea să-și schimbe numele”, a arătat ministrul Dupond-Moretti într-o postare pe Twitter.

Proiectul de lege va ajunge la vot în săptămânile următoare.

Într-un interviu pentru revista Elle, Dupond-Moretti a declarat că noua legislație va face mai ușoară schimbarea numelui cetățenilor crescuți de mame singure, sau de doup mame, sau de doi tați.

„Va fi o lege care favorizează egalitatea între părinți și libertatea pentru toți cetășenii francezi”, a afirmat ministrul Justiției.

”Legea va fi o soluție și pentru cei care vor să-și schimbe numele de familie după un eveniment traumatic, cum ar fi incestul sau violența din partea tatălui împotriva mamei copilului”, a mai precizat Dupond-Moretti.

SourceReuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Ce mesaj a transmis premierul României cu ocazia zilei Marinei și a Forțelor Navale Române?

”Ziua Marinei Române și a Forțelor Navale Române, sărbătoare a marinarilor militari și civili, a constructorilor navali și a lucrătorilor portuari, are valoare de...

Delegație SUA, în vizită în Taiwan, după cea a lui Nancy Pelosi

Vizita celor cinci persoane - un senator și patru reprezentanți, democrați și republicani - care este programată să dureze până luni, potrivit Institutului American...

Letonia dorește limitarea folosirii limbii ruse

În timp ce referendumul a confirmat dorința locuitorilor de a avea letona ca unică limbă de stat, ministrul Justiției, Janis Bordans, a subliniat că...

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...