miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Francesco Șerban: ”Discutăm, mai devreme sau mai târziu, de un faliment de...

Francesco Șerban: ”Discutăm, mai devreme sau mai târziu, de un faliment de țară”

Sloganurile și previziunile optimiste ale coaliției de guvernare nu par să impresioneze românul care muncește în fiecare zi. Ba chiar mai mult, sunt voci care își exprimă îngrijorarea unui viitor sumbru pentru România și clasa medie și cea de jos.

Președintele României a dat din nou asigurări că impozitele și taxele nu vor crește, cel puțin nu peste noapte:

„Discuții despre mărirea taxelor sau impozitelor, sunt. Și este ușor de înțeles de ce sunt aceste discuții, în condițiile în care bugetul de stat trebuie să fie în posibilitatea de a finanța toate subvențiile care au fost decise, de exemplu în sectorul energetic.

Însă, la acest moment, nu există o decizie la nivelul coaliției pentru a schimba sistemul de impozitare și nu cred că se va întâmpla foarte curând.

Românii nu trebuie să trăiască cu teama că de mâine se schimbă sistemul de impozitare și trebuie să plătească mai mult”, a declarat Klaus Iohannis.

Totuși nu avem niciun fel de siguranță a zilei de mâine. Așa că ce se poate face pentru a evita un faliment național?

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Francesco Șerban, președintele executiv al partidului ”NOI”, a reacționat cu privire la actuala guvernare și declarația președintelui Iohannis.

”Am remarcat anumite mențiuni din partea domnului președinte Klaus Iohannis și nu știu în ce măsură aceste mențiuni de natură fiscală sunt apanajul dumnealui.

Noi așteptăm măsuri și precizări coerente din partea guvernului, dar domnul Klaus Iohannis de-a lungul vremii ne-a obișnuit cu declarații contradictorii.

Ce mi se pare anormal este ca din partea guvernării să ne confruntăm cu lipsa unui plan de țară.

Pentru că sesizăm asta în fiecare zi. Măsurile fiscale trebuie să fie coerente.

Discutam mai devreme despre un potențial faliment de țară.

Toate acestea se bazează pe statistici. Trebuie să gândim altfel lucrurile.”

 

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...