8.5 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
Acasă Emisiuni Știrea cea bună Fost fotbalist, donație în direct la A7TV, pentru copiii defavorizați din Africa

Fost fotbalist, donație în direct la A7TV, pentru copiii defavorizați din Africa

Anuţa si Gheorghe Tomoioagă au lăsat în urmă România şi au devenit părinţii a zeci de copii africani. Au plecat în anul 2017 în Kenya și au desfășurat un proiect numit „Zâmbet și Speranță pentru Africa” prin care ajută copiii și oamenii nevoiași din zonele aride, fără și apă.
Tomoiagă Anuța pregătește hrana săptămânal, pentru 250-300 de copii din sate și împrejurimi. O altă zi a săptămânii este dedicată persoanelor bolnave, iar Anuța și soțul ei se deplasează în satele din Kenya pentru a oferi suport sanitar.

De fiecare dată când vin din România spre Kenya cumpără medicamente pentru copii, dar ajung doar timp de 2-3 săptămâni, fiind nevoiți să cumpere medicamente din capitala Kenyei, unde și acolo sunt greu de procurat ori să folosească remedii naturiste.

Prezentă în emisiunea “Știrea cea buna” cu Cornel Dărvășan, Anuța a povestit despre viața în Africa și despre cele mai mari probleme cu care se confrunta familiile de acolo.

”O dată pe săptămână avem program sanitar. Îi igienizăm, în mod special copiii, au probleme cu scabia și au infecții la picioare. Lucrăm tot timpul cu mănuși și cu mască la programul sanitar.

Ne ducem și la familiile foarte sărace pachete cu mâncare și în mod special acolo în desert, apă. Problema apei atât în savană cât și în desert este o problemă majoră.

În savană sapă gropi ca atunci când plouă să se adune apă de ploaie. Apa are culoarea cafelei cu lapte. Aceea este apa pe care o folosesc atât la băut, la gătit, la spălat, la igiena corporală. Pentru tot ce au nevoie aceea este apa care se folosește acolo.”

Impresionat de povestea oamenilor care se topesc de sete în savana africană, fostul fotbalist Iulian Mamele, telespectator fidel al postului nostru TV, a făcut în direct o donație de 4000 de euro care să contribuie la construcția unei fântâni.

“În această seară, în acest moment, în timp ce noi vorbim, un prieten de-al meu, a vândut un teren în București și vrea să vă doneze 4000 de euro pentru fântână”, a spus prezentatorul emisiunii, Cornel Dărvășan.

Vizibil emoționată, Anuța Tomoioagă a mulțumit!

Click pe link pentru a vedea momentul!

Dacă și tu vrei sa te implici și sa dai copiilor din Africa o șansă la viață, o șansă la o apă curată, nu ezita să o contactezi le Anuța Tomoioagă!

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...