vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Fost ambasador britanic în Rusia, despre Putin: ”Cred că este dezamăgit, este...

Fost ambasador britanic în Rusia, despre Putin: ”Cred că este dezamăgit, este nervos.”

Războiul din Ucraina nu este cel pe care președintele Federației Ruse și-l dorește sau cel plănuit de el încă din perioada pandemiei. Cât de periculos poate fi un dictator furios de eșecul rezultatelor sale?

Fostul ministru britanic, din Rusia, care a activat în perioada 1994-1998 și 2004-2008, a oferit un interviu în care explică toate aceste lucruri:

„Cred că Putin a făcut planuri, în timpul izolării provocate de Covid, în legătură cu Ucraina.

Aceasta este esențială pentru a reface Rusia Mare. A lansat acest război, care pare puțin probabil că îl poate câștiga în termenii pe care și i-a stabilit inițial.

Cred că este dezamăgit, este nervos. A vorbit de câteva ori despre un atac nuclear, ceea ce ar însemna trecerea unei linii roșii foarte importante.

Dar nu aș exclude complet această variantă, dacă lucrurile ies foarte prost pentru el.

Ceea ce cred că trebuie să facem este să îi convingem pe cei din jurul său, dacă nu chiar pe el, că există un mod respectabil de a ieși din acestă situație pentru Rusia și care să păstreze intactă Ucraina.

Trebuie să ne îndreptăm către așa ceva”, a declarat Tony Brenton.

„Să vă dau niște detalii istorice. În 1962, președintele John F. Kennedy, în criza rachetelor din Cuba, a spus că ceea ce SUA nu trebuie să facă este să înfrunte un adversar cu arme nucleare, URSS-ul de atunci, având de ales între umilire completă și escaladare nucleară.

Acest lucru este la fel de adevărat acum pe cât a fost când a zis-o. Da! Rușii s-au comportat oribil.

Da! Abordarea politică față de un stat care care a comis atâtea atrocități și atâtea ilegalități va fi foarte grea, dar dacă alternativa este să treci de linia roșie nucleară – atunci va trebui să ne mușcăm limba puțin și să o facem!”.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...