8.5 C
București
marți, 27 octombrie 2020
Acasă Articole Din culise Florin: Tot răul spre bine (I)

Florin: Tot răul spre bine (I)

Bilețelul unui puști

Ceea ce l-a ajutat pe Florin să-și găsească direcția în viață a fost un bilețel pe care l-a scris când avea 10 ani. Tocmai ce terminase o carte de dezvoltare personală care îl sfătuia să-și noteze visurile. Iată-le:

  1. Visul meu este să am o familie faină
  2. și un job prin care să fac bine multor oameni.

Acestea sunt ținte pe care, de fapt, toți (ar trebui să) le avem. Dar Florin le-a stabilit la o vârstă fragedă întrucât infernul din căminul său l-a obligat să se maturizeze mai repede. A crescut într-o familie disfuncțională tipică: cu certuri, gelozie, infidelitate, alcool, violență. Până la vârsta de doi ani, părinții lui au încercat să divorțeze de două ori, fără rezultat. Între 2-6 ani, tatăl l-a răpit și l-a dus la bunici, separându-l de iubirea mamei. Fiind cel mai mare dintre frații săi, tatăl îi spunea: „Mă, hai lasă fusta mamei și treburile femeiești. Treci la treabă!”, cu toate că avea doar câțiva ani, iar „fusta mamei” echivala, de fapt, cu…  dezvoltarea emoțională sănătoasă.

Deși se comporta, la rândul său, autoritar cu frații mai mici, Florin nu-și explică cum a reușit să se detașeze de modelul negativ al tatălui său și să lupte să obțină exact invers în viitoarea sa familie. Înțelesese suferința atât de profund, încât nici în ruptul capului nu i-ar fi trecut să repete vreunul din tiparele paterne.

La un pas de dezastru

În adolescență, comportamentul abuziv al tatălui său a continuat. Viața deprimantă trecuse cu mult limitele suportabilului:

„Nu îmi mai vedeam sensul pe pământ. Mă rugam implorându-L pe Dumnezeu să-l potolească pe taică-miu. «Ce nefericită e viața», îmi spuneam, «mai bine mor!». Stăteam la etajul 3… ”

Împlinind visurile

Momentul de eliberare a sosit la 19 ani, când a plecat de acasă definitiv. În timp ce era student la teologie, Florin a cunoscut-o pe cea cu care avea să întemeieze în scurt timp o familie. Astfel, bazele primului său vis au fost deja puse.

Cel de-al doilea vis a început și el să prindă contur, odată cu pastorația. Dar după 12 ani ca pastor și-a analizat din nou bilețelul de la 10 ani. Deși știa că a avut un impact pozitiv asupra multor oameni în tot acest timp, tot simțea că încă nu și-a atins întreg potențialul. Se simțea limitat deoarece trebuia să urmeze proiectele sistemului bisericii sale. Dar el voia să demareze propriul proiect. Un proiect prin care nu doar să ajute oamenii să fie mai buni, ci să fie mai buni… în relațiile lor. Avea experiența lui personală și citise atât de mult în acest domeniu care-l pasiona, încât își dorea din tot sufletul să transmită mai departe înțelepciunea. Dacă pe el îl ajutase… cu siguranță că și pe alții.

Totuși, nu i-a fost ușor să își schimbe direcția. I-au trebuit 7 luni de gândire până să demisioneze. În același timp, dezvoltatorul imobiliar Simon Maurer l-a invitat să desfășoare activități sociale și spirituale în cartierul acestuia, cuprinzând zeci de blocuri. Florin s-a simțit cu încă un pas mai aproape de visul său, dar abia cu lansarea proiectului online (www.florinamariei.ro) Labirintul relațiilor a știut că visul său a prins, în sfârșit, aripi. Fondatorul Maurer Imobiliare căuta chiar atunci un nou proiect în care să investească iar ideea cursurilor online pentru cupluri și părinți i-a părut de viitor. Într-adevăr, coach-ul a reușit să atingă prin informațiile sale de impact 28.000 de oameni, în doar doi ani, atât prin seminariile sale prin țară, cât și pe Internet. Mai mult, își diseminează gratuit cunoștințele prețioase și la a7tv prin emisiunea al cărei realizator e: Step by step.

 

Florin Amariei are master în educație și psihoterapie, alături de alte certificări în domeniu. În perioada 2015 – 2017 a urmat Academia Română de Coaching și The John Maxwell Team.

Master coach, trainer și speaker, Florin reușește să-și construiască mesajul într-un limbaj accesibil, actual și clar. Folosește multe exemple, inclusiv personale și este orientat spre înțelegerea problemelor dar mai ales oferă soluții practice.

De 20 de ani este căsătorit cu Oana și împreună au doi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Italia, cuprinsă de proteste violente anti-restricții

Proteste de stradă în Torino și Milano din cauza noilor măsuri antipandemice! Acestea s-au transformat în confruntări cu poliția și atacuri violente ale mulțimii...

Care sunt motivele pentru care putem renunța la mască în aer liber?

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat luni modificarea legii care impune portul măștii în aer liber în anumite localități sau județe. Astfel, CNSU...

Avertizare OMS: ”Suntem mult în urma virusului în Europa”

Europa are nevoie de o 'accelerare serioasă' a luptei împotriva coronavirusului, iar lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea îndrepta boala şi mai...

27 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Astăzi se împlinesc 82 de ani de la inaugurarea, pe 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu, a sculpturii "Coloana fără sfârșit" (sau Coloana Infinitului)...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?