8.5 C
București
marți, 28 septembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate FLORIN LIXANDRU: ”Dreptul la educație a fost încălcat în România”

FLORIN LIXANDRU: ”Dreptul la educație a fost încălcat în România”

Profesorul Florin Lixandru, consilier general al Primăriei Capitalei și fost secretar de stat în ministerul Educației, prezent în emisiunea ”LA ZI” cu Flori Stoian, a afirmat că, în perioada pandemiei, dreptul la educație al copiilor a fost grav încălcat.

 

”Acest Guvern, vis-a-vis de copii, nu cred ca a manifestat foarte multă grijă, până la acest moment.

Dreptul la educație a fost grav încălcat în România, în perioada pandemiei, și acest lucru a fost recunoscut inclusiv de actualul ministru al Educației.

Bună parte din populația școlară a acestei țări nu a beneficiat de învățământ online în perioada pandemiei, cu toate că fostul ministru a afirmat, sus și tare, că toată lumea desfășoară activitate didactică online. Nu este chiar așa.”

Mai mult decât educația precară, pe care au primit-o copiii în ultima perioadă, nici banii nu au fost îndestulători pentru a satisface nevoile copiilor, alocațiile fiind mici.

”Copiii au fost subiect de discuție în disputa politică dintre partidele de guvernământ și opoziție, unde, din păcate, nu s-a ajuns la o înțelegere.

Amendamentul propus de opoziție nu a fost acceptat în comisia de muncă, acela de a majora alocațiile la 300 de lei, începând cu acest an bugetar.

Este nevoie de un consens între toate forțele politice, și cele din opoziție, și cele de la guvernământ. Dacă era dorință de a sprijini acești copii, nu cred că se respingea acest amendament.

Alocația este mică, într-adevăr. Nu trebuie să gândim nici în cealaltă extremă că alocația trebuie să asigure toate costurile necesare subzistenței copilului, dar ca nivel este mică”, a declarat fostul secretar de stat.

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

PNRR: Până în 2026 vom avea metrou în Cluj și încă o linie în București – investiție de peste 7 miliarde de euro

Planul Național de Redresare și reziliență vine cu o organizare extrem de îndrăzneață și își propune ca până în 2028 să fie dată în...

România primește 30 de miliarde de euro de la UE

Comisia Europeană a dat undă verde Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României – numit și Programul „Anghel Saligny” -, a declarat președintele...

Veste fabuloasă: Emma Răducanu vine în România!

Lista jucătoarelor care vor participa la turneul Transylvania Open (programat în perioada 25 – 31 octombrie la Cluj-Napoca) a fost anunțată. Iar vestea cea...

28 SEPTEMBRIE ÎN ISTORIE

An de an, la 28 septembrie, este marcată ziua internaţională pentru accesul universal la informaţie.   Sărbătoarea a fost instituită printr-o decizie a celei de-a 38-a...