8.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu: România va depune un PNRR pentru toată suma: 29,2 miliarde...

Florin Cîțu: România va depune un PNRR pentru toată suma: 29,2 miliarde de euro

Premierul Florin Cîțu a declarat săptămâna aceasta că, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, i-a asigurat pe partenerii europeni că România are capacitatea să folosească toată suma de 29,2 miliarde de euro, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit premierului, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „a spus foarte clar că România face progrese în ceea ce privește reformele”

Întrebat dacă a obținut acordul Comisiei Europene pentru proiectul care vizează infrastructura rutieră și feroviară a României, premierul a răspuns că aproximativ 27% din suma care va fi obținută prin PNRR va fi folosită pentru acest domeniu.

În ceea ce privește posibilitatea ca România să nu reușească să implementeze toate proiectele propuse până în 2026, termenul stabilit de Comisia Europeană, Florin Cîțu a declarat:

„Ne asigurăm că în PNRR sunt incluse acele proiecte care pot fi finalizate până în 2026 și respectă și normele de digitalizare și cele de energie verde, plus că sunt legate de reformă, pentru că asta e o condiție a PNRR”.

Premierul a evitat să spună ce s-ar întâmpla în cazul în care nu vor fi îndeplinite condițiile PNRR, declarând că se va asigura ca în PNRR, să intre doar acele proiecte care vor fi finalizate conform termenului propus de Comisia Europeană.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Mesajul spiritual transmis de către BOR studenților

Începerea unui nou an universitar reprezintă noi provocări pentru studenți și pentru cei care încep facultatea. Cu această ocazie, Biserica Ortodoxă Română transmite un...

Creștini omorâți prin înec în Uganda

Persecuția împotriva creștinilor continuă în Africa. De data aceasta un ultim comunicat vine din Uganda unde 5 creștini au murit prin înec. Aceștia au...

Maestrul Alexandru Arșinel a decedat

Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București. Acesta se afla de o săptămână în...

Studiu nou descoperă abilitatea câinilor de a mirosi stresul oamenilor

Câinele este supradenumit cel mai bun prieten al omului. Este animalul de nădejde al celor care se decid să își mărească familia cu un...