duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu: România va depune un PNRR pentru toată suma: 29,2 miliarde...

Florin Cîțu: România va depune un PNRR pentru toată suma: 29,2 miliarde de euro

Premierul Florin Cîțu a declarat săptămâna aceasta că, în cadrul vizitei sale la Bruxelles, i-a asigurat pe partenerii europeni că România are capacitatea să folosească toată suma de 29,2 miliarde de euro, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit premierului, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, „a spus foarte clar că România face progrese în ceea ce privește reformele”

Întrebat dacă a obținut acordul Comisiei Europene pentru proiectul care vizează infrastructura rutieră și feroviară a României, premierul a răspuns că aproximativ 27% din suma care va fi obținută prin PNRR va fi folosită pentru acest domeniu.

În ceea ce privește posibilitatea ca România să nu reușească să implementeze toate proiectele propuse până în 2026, termenul stabilit de Comisia Europeană, Florin Cîțu a declarat:

„Ne asigurăm că în PNRR sunt incluse acele proiecte care pot fi finalizate până în 2026 și respectă și normele de digitalizare și cele de energie verde, plus că sunt legate de reformă, pentru că asta e o condiție a PNRR”.

Premierul a evitat să spună ce s-ar întâmpla în cazul în care nu vor fi îndeplinite condițiile PNRR, declarând că se va asigura ca în PNRR, să intre doar acele proiecte care vor fi finalizate conform termenului propus de Comisia Europeană.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...