vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîţu: România, afectată de efectele sancţiunilor împotriva Rusiei

Florin Cîţu: România, afectată de efectele sancţiunilor împotriva Rusiei

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, la RFI, că România este prinsă pe picior greşit de unda de şoc a sancţiunilor împotriva Rusiei şi că situaţia economică s-a deteriorat grav în ianuarie, informează Mediafax.

„Din păcate, situaţia economică s-a deteriorat grav în România în luna ianuarie şi ne prinde puţin această undă de şoc cam nepregătiţi, zic eu, din punct de vedere economic, cu o execuţie bugetară care arată clar că ne împrumutăm pentru cheltuieli curente, cu cheltuieli cu dobânzi care au crescut de trei ori mai mult decât anul trecut, cu rambursări de TVA mai mici, ceea ce înseamnă companiile româneşti iarăşi sunt puse în situaţii de finanţare.

Deci ar trebui să fim mult mai atenţi, pentru că în astfel de situaţii e bine să ai şi o economie sănătoasă, ca să poţi să şi impuni sancţiuni, să şi faci faţă (…).

În România, primele două luni arată clar că economia s-a fragilizat, după doi ani de zile în care a mers bine. Cumva, execuţia arată că au fost luate câteva decizii la începutul anului care ne-au prins pe picior greşit în faţa acestei crize pe care o vedem acum”, a declarat Florin Cîţu.

Preşedintele Senatului a mai anunţat că plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a fost convocat luni şi nu marţi, aşa cum se anunţase iniţial. Parlamentarii vor adopta o declaraţie pe tema războiului din Ucraina.

SourceMediafax

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...