joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîţu: Redeschidem în două etape: de la 1 iunie și 1...

Florin Cîţu: Redeschidem în două etape: de la 1 iunie și 1 august

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 6 mai, că în funcție de evoluția campaniei de vaccinare vom avea parte de o primă etapă de relaxare de la 1 iunie, iar a doua etapă de relaxare va avea loc începând cu 1 august: „Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă susținute la Prefectura Constanța.

 

„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă, deci aici este un consens.

Am venit, bineînțeles, cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiție minimă putem deja să o anunțăm, fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a mai afirmat premierul.

Întrebat cum se va face diferența între clienții vaccinați şi cei nevaccinați, în contextul în care s-ar putea redeschide restaurantele şi hotelurile la o capacitate de 100%, însă numai în cazul persoanelor care sunt vaccinate cu ambele doze, premierul a răspuns că se poate verifica, în aplicațiile pentru vaccinare, cu un simplu CNP, dacă persoana este vaccinată.

În ceea ce privește marile festivaluri, Florin Cîțu a declarat că nu crede că vor putea avea loc de la 1 iunie:

„Putem să vorbim de o fază ulterioară. Şi cred că, atunci când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ci vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Referitor la declarațiile pe propria răspundere, pentru circulația pe timp de noapte după ora 22:00, premierul a declarat că deocamdată nu s-a discutat acest subiect, dar că există „propuneri-cheie” pentru Comitetul Interministerial în privința necesității acestor declarații.

Întrebat dacă certificatele verzi ale UE vor fi aprobate și în România, Florin Cîțu a răspuns:

„Tot ce este directivă europeană se va aproba, dacă este o directivă europeană, va trebui să o aprobăm.

Ceea ce vreau eu să fac este ca, în România, să n-avem nevoie să le folosim şi să putem să avem o rată de vaccinare de succes, să putem să mergem fără ele în România”.

Sourcegov.ro
Articolul precedentVaccinare pe sunet de pian și vioară
Articolul următor8 MAI ÎN ISTORIE

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...