8.5 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîţu: Redeschidem în două etape: de la 1 iunie și 1...

Florin Cîţu: Redeschidem în două etape: de la 1 iunie și 1 august

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 6 mai, că în funcție de evoluția campaniei de vaccinare vom avea parte de o primă etapă de relaxare de la 1 iunie, iar a doua etapă de relaxare va avea loc începând cu 1 august: „Toată lumea a înțeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie”, a declarat premierul în cadrul unei conferințe de presă susținute la Prefectura Constanța.

 

„Cred că pentru 1 iunie putem să vorbim deja de eliminarea purtatului măștii pe plajă, deci aici este un consens.

Am venit, bineînțeles, cu o condiție, o distanțare pe plajă între șezlonguri, cu care industria este de acord. Dar cred că această condiție minimă putem deja să o anunțăm, fără mască pe plajă începând de la 1 iunie”, a mai afirmat premierul.

Întrebat cum se va face diferența între clienții vaccinați şi cei nevaccinați, în contextul în care s-ar putea redeschide restaurantele şi hotelurile la o capacitate de 100%, însă numai în cazul persoanelor care sunt vaccinate cu ambele doze, premierul a răspuns că se poate verifica, în aplicațiile pentru vaccinare, cu un simplu CNP, dacă persoana este vaccinată.

În ceea ce privește marile festivaluri, Florin Cîțu a declarat că nu crede că vor putea avea loc de la 1 iunie:

„Putem să vorbim de o fază ulterioară. Şi cred că, atunci când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ci vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”.

Referitor la declarațiile pe propria răspundere, pentru circulația pe timp de noapte după ora 22:00, premierul a declarat că deocamdată nu s-a discutat acest subiect, dar că există „propuneri-cheie” pentru Comitetul Interministerial în privința necesității acestor declarații.

Întrebat dacă certificatele verzi ale UE vor fi aprobate și în România, Florin Cîțu a răspuns:

„Tot ce este directivă europeană se va aproba, dacă este o directivă europeană, va trebui să o aprobăm.

Ceea ce vreau eu să fac este ca, în România, să n-avem nevoie să le folosim şi să putem să avem o rată de vaccinare de succes, să putem să mergem fără ele în România”.

Sourcegov.ro
Articolul precedentVaccinare pe sunet de pian și vioară
Articolul următor8 MAI ÎN ISTORIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

S-a încheiat greva șoferilor STB!

Angajații Societății de Transport București (STB) au suspendat acțiunea de protest și au reluat activitatea după cinci zile în care transportul public din Capitală...

Adrian Cioroianu: În privința educației, România a făcut pași înapoi, chiar și față de comunism

Adrian Cioroianu, om politic, istoric și scriitor român, este de părere că România este încă un stat tânăr adolescent și că, din acest motiv...

Scurtmetraj românesc premiat la 5 festivaluri de film

Filmul ”În așteptare” este scris, produs și regizat de Sabina Lisievici. Bazat pe o poveste reală, filmul spune povestea de dragoste tulburătoare trăită de...

Proteste violente la Bruxelles!

Au fost violențe, duminică, la Bruxelles, la proteste față de restricțiile impuse pentru limitarea infectărilor cu SARS-CoV-2. Manifestanții s-au apropiat de sediile instituțiilor Uniunii...