duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate FLORIN CÎȚU: „Putem avea zece milioane de români vaccinați la finalul lunii...

FLORIN CÎȚU: „Putem avea zece milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată, relatează Digi24.

 

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de zece milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

„Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Cinci milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitate”, a declarat premierul României.

Florin Cîțu a declarat și că este nevoie de implicarea bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie”, a mai adăugat premierul.

„Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță”, a explicat Florin Cîțu.

Conform acestuia, comitetul care va stabili măsurile va include toate ministerele, premierul precizând că ia în considerare și includerea asociațiilor și a patronatelor.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...