8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate FLORIN CÎȚU: „Putem avea zece milioane de români vaccinați la finalul lunii...

FLORIN CÎȚU: „Putem avea zece milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie”

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată, relatează Digi24.

 

Premierul a declarat, de asemenea, că până la finalul lunii iulie poate fi atins obiectivul de zece milioane de persoane vaccinate. Acesta a mai precizat că pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

„Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate. Cinci milioane de persoane vaccinate reprezintă peste 50% din populație care va fi vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitate”, a declarat premierul României.

Florin Cîțu a declarat și că este nevoie de implicarea bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Așa cum arată lucrurile astăzi, vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români la finalul lunii iulie. Dar toată lumea trebuie să meargă să se vaccineze. Am făcut tot ce este posibil. Vorbeam de finalul lunii septembrie, acum putem avea 10 milioane de români vaccinați la finalul lunii iulie”, a mai adăugat premierul.

„Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță”, a explicat Florin Cîțu.

Conform acestuia, comitetul care va stabili măsurile va include toate ministerele, premierul precizând că ia în considerare și includerea asociațiilor și a patronatelor.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?