duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu: „Nu am făcut decât să-mi execut atribuțiile constituționale”

Florin Cîțu: „Nu am făcut decât să-mi execut atribuțiile constituționale”

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 15 aprilie, într-o conferință de presă, că în cazul demiterii fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, decizia a fost luată în conformitate cu atribuțiile sale de premier.

 

„În ședința de coaliție de luni, a fost foarte clar, din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste atribuții sunt de a evalua și de a propune atunci când decide revocarea, înlocuirea unui ministru.

Nu am făcut decât să îmi exercit atribuțiile constituționale. Și, în acea ședință, toți președinții de partid au fost de acord că acestea sunt atribuțiile premierului și nu vor contesta niciodată sau nu vor pune sub semnul întrebării atribuțiile constituționale ale premierului”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat ce măsuri concrete va lua în perioada următoare, premierul a răspuns că s-a întâlnit cu managerii Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor COVID și că există toate premisele, ca până duminică, să se ajungă la un număr de 1.600 de paturi la ATI, menționând că există planuri pentru a merge către 1.800 de paturi.

În ceea ce privește poziția vicepremierului Dan Barna, de a nu îl mai susține ca premier, Florin Cîțu a declarat: „Le-am mulțumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care am luat-o ieri și că au înțeles că este mult mai important să venim și să rezolvăm probleme importante pentru România”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a transmis ceva legat de criza politică, premierul a răspuns: „Discuțiile între președintele Klaus Iohannis și mine sunt discuțiile noastre”.

Referitor la scăderea numărului de persoane înscrise pe lista de vaccinare, Florin Cîțu a afirmat că ieri s-au vaccinat 80.000 de persoane și că este normal ca lista de așteptare să scadă când crește numărul de persoane care se vaccinează.

Acesta a mai declarat că a aprobat un memorandum prin care peste 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer vor ajunge în perioada următoare în România.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...