8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu: „Nu am făcut decât să-mi execut atribuțiile constituționale”

Florin Cîțu: „Nu am făcut decât să-mi execut atribuțiile constituționale”

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, 15 aprilie, într-o conferință de presă, că în cazul demiterii fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, decizia a fost luată în conformitate cu atribuțiile sale de premier.

 

„În ședința de coaliție de luni, a fost foarte clar, din punctul meu de vedere, s-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste atribuții sunt de a evalua și de a propune atunci când decide revocarea, înlocuirea unui ministru.

Nu am făcut decât să îmi exercit atribuțiile constituționale. Și, în acea ședință, toți președinții de partid au fost de acord că acestea sunt atribuțiile premierului și nu vor contesta niciodată sau nu vor pune sub semnul întrebării atribuțiile constituționale ale premierului”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat ce măsuri concrete va lua în perioada următoare, premierul a răspuns că s-a întâlnit cu managerii Direcțiilor de Sănătate Publică și cu managerii spitalelor COVID și că există toate premisele, ca până duminică, să se ajungă la un număr de 1.600 de paturi la ATI, menționând că există planuri pentru a merge către 1.800 de paturi.

În ceea ce privește poziția vicepremierului Dan Barna, de a nu îl mai susține ca premier, Florin Cîțu a declarat: „Le-am mulțumit colegilor mei că au găsit tăria să treacă peste decizia pe care am luat-o ieri și că au înțeles că este mult mai important să venim și să rezolvăm probleme importante pentru România”.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a transmis ceva legat de criza politică, premierul a răspuns: „Discuțiile între președintele Klaus Iohannis și mine sunt discuțiile noastre”.

Referitor la scăderea numărului de persoane înscrise pe lista de vaccinare, Florin Cîțu a afirmat că ieri s-au vaccinat 80.000 de persoane și că este normal ca lista de așteptare să scadă când crește numărul de persoane care se vaccinează.

Acesta a mai declarat că a aprobat un memorandum prin care peste 4,2 milioane de doze de vaccin Pfizer vor ajunge în perioada următoare în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...