joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu: “Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care...

Florin Cîțu: “Avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile. Asta este prioritatea zero”

Premierul Florin Cîţu a spus, într-o videoconferință cu prefecții, că priorităţile zero sunt siguranţa copiilor şi desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică. El le-a cerut prefecților să verifice clădirile în care se vor desfășura cursurile.

 

„Este clar că avem nevoie de o verificare a tuturor clădirilor în care funcţionează şcolile, acolo unde nu s-au făcut încă. Asta este prioritatea zero. Vreau să eliminăm din start acele pericole, acolo unde sunt probleme, să ştim exact unde sunt şcolile cu probleme şi să vedem cum putem să rezolvăm problema, situaţia.

Şi aş vrea să eliminăm anul acesta, pe cât posibil, acele discuţii sau evenimente, disfuncţionalităţi pe care le vedem la fiecare început de an şcolar. De aceea ne pregătim de acum pentru începutul anului şcolar”, a spus Cîțu.

Școala în perioada de pandemie

„E adevărat, suntem încă în pandemie, şi trebuie să ţinem cont de acest lucru. Vreau să începem şcoala cu prezenţă fizică şi să rămână aşa, deci trebuie să luăm toate măsurile, să respectăm toate normele pe care le avem de protecţie împotriva COVID.

Deci pentru începerea anului şcolar priorităţile zero: siguranţa copiilor şi bineînţeles, în condiţii de pandemie, să rămână anul şcolar cu prezenţă fizică”, a subliniat el.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...