8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora, având în vedere că modificarea Codului fiscal trebuie făcută cu șase luni înainte.

Florin Cîțu a oferit o reacție cu privire la această declarație prin care susține opusul, o reacție, de altfel, de așteptat deoarece cei doi fac parte din partide opuse ca viziune și politică pentru România.

„Nu trebuie să se întâmple nimic. Predictibilitate înseamnă că trebuie să păstrezi ceea ce ai.

În 2019, când a venit PNL la guvernare, a eliminat toate taxele introduse de PSD, pentru că știm că asta face.

PSD a introdus taxe în perioada 2017 – 2019. Le-am eliminat pe toate și am colectat mai bine.

Uitați-vă în noul program de convergență – este un program foarte frumos acolo, care arată că în 2020 – 2021 am reușit să colectăm venituri de 32,7% – 32,8% din PIB.

PNL are soluții de colectare a veniturilor fără creșterea taxelor”, a declarat acesta.

„În PNRR avem bani gratis pentru granturi și împrumuturi cu dobândă zero. Faci reformă, iei banii, nu faci, nu iei banii.

Mie mi se pare bizar că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%. Enorm așa ceva. (…) Când ai bani gratis în PNRR, doar trebuie să faci reforme.

Nu înțeleg de ce nu luăm acei bani gratis şi împrumuturi la 0%. (…) România va avea nevoie de împrumuturi pentru a dezvolta infrastructura.

România se împrumută la un cost, UE se împrumută la zero. Dar, bineînţeles, sunt legaţi de reformă”, a adăugat Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...