miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat pe anul viitor să poată fi construit în baza acestora, având în vedere că modificarea Codului fiscal trebuie făcută cu șase luni înainte.

Florin Cîțu a oferit o reacție cu privire la această declarație prin care susține opusul, o reacție, de altfel, de așteptat deoarece cei doi fac parte din partide opuse ca viziune și politică pentru România.

„Nu trebuie să se întâmple nimic. Predictibilitate înseamnă că trebuie să păstrezi ceea ce ai.

În 2019, când a venit PNL la guvernare, a eliminat toate taxele introduse de PSD, pentru că știm că asta face.

PSD a introdus taxe în perioada 2017 – 2019. Le-am eliminat pe toate și am colectat mai bine.

Uitați-vă în noul program de convergență – este un program foarte frumos acolo, care arată că în 2020 – 2021 am reușit să colectăm venituri de 32,7% – 32,8% din PIB.

PNL are soluții de colectare a veniturilor fără creșterea taxelor”, a declarat acesta.

„În PNRR avem bani gratis pentru granturi și împrumuturi cu dobândă zero. Faci reformă, iei banii, nu faci, nu iei banii.

Mie mi se pare bizar că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%. Enorm așa ceva. (…) Când ai bani gratis în PNRR, doar trebuie să faci reforme.

Nu înțeleg de ce nu luăm acei bani gratis şi împrumuturi la 0%. (…) România va avea nevoie de împrumuturi pentru a dezvolta infrastructura.

România se împrumută la un cost, UE se împrumută la zero. Dar, bineînţeles, sunt legaţi de reformă”, a adăugat Cîţu.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...