8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Emisiuni Față în față Flavius Teodosiu: „Am colaborat cu Chris de Burgh, Joe Cocker și Michael...

Flavius Teodosiu: „Am colaborat cu Chris de Burgh, Joe Cocker și Michael Bolton”

Unul dintre cei mai celebri instrumentiști români de talie mondială, Flavius Teodosiu, a fost invitatul Ruxandrei Săraru, în emisiunea „Față în față”.

 

Saxofonistul provine dintr-o familie cu înclinații juridice, tatăl instrumentistului fiind unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai ţării, Flavius Teodosiu Senior, preşedinte al colegiului de avocaţi ai Municipiului Bucureşti și sora sa, Flavia Teodosiu, supranumită „doamna de fier a avocaturii românești”.

În ciuda acestui fapt, Flavius a ales muzica, la îndrumarea tatălui său, ca fiind o posibilitate de a putea părăsi țara, în timpul regimului comunist.

„Aici a fost viziunea tatălui nostru, pentru că el a simțit, în acei ani, că viața va avea o turnură destul de negativă, dintr-un punct de vedere asociat cu politica.

El a simțit că viața, în România, se va duce spre un drum negru iar singura posibilitate atunci să poți pleca din țară era muzica sau sportul. (…) Tata mi-a spus:`Mingea e frumoasă, sportul e bun, pune mâna pe un instrument, că ăsta te va scoate de aici, din mocirla asta comunistă”, a mărturisit celebrul instrumentist.

După numeroase peripeții și turnee în Orientul Mijlociu și, mai apoi, în Occident, artistul s-a stabilit în Germania în urma unui contract, dar, mai ales, din cauza decesului tatălui său, în 1989.

În Germania, participarea la show-ul televizat RTL Saturday Night i-a deschis noi orizonturi. Astfel, a putut colabora cu muzicieni celebri precum Johnny Logan, Jennifer Rush, Gloria Gaynor, Chris de Burgh, Joe Cocker sau Michael Bolton.

„Am plecat în Germania, cu un contract de 3.800 de mărci pe lună și m-am stabilit ușor-ușor acolo.

La un moment dat am învățat limba germană. Tata a decedat în 1989, lucru care m-a făcut să rămân acolo (în Germania N.R.).

În 1992 am ajuns într-un show TV, RTL Saturday Night, care mi-a deschis absolut tot orizontul și mi-a făcut viitorul.

Acolo am cunoscut foarte multă lume și acolo am început colaborarea cu Johnny Logan în `94, un om extraordinar și un bun prieten al meu, (…) am cunoscut-o pe Jennifer Rush care a spus că vrea să cânte cu mine, am angajat-o eu, printr-o cunoștință, pe Gloria Gaynor (…). Apoi au urmat Chris de Burgh, am fost cu Joe Cocker într-un alt show TV și Michael Bolton.”, a povestit saxofonistul.

Din 2018, muzicianul s-a stabilit în România, după 30 de ani de viață în Germania iar, anul acesta, în luna mai, a lansat, împreună cu Direcția 5, albumul „Sensitive (ambiental love songs)”.

„Energiile noastre pozitive s-au unit în momentul respectiv și au dus la crearea acestui album, după părerea mea, senzațional, cu o putere energetică foarte bună. A ieșit un lucru frumos.”, a afirmat Flavius Teodosiu.

Interviul integral poate fi vizionat accesând link-ul:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?