miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Filmul, cel mai important brand de țară pe care îl are România

Filmul, cel mai important brand de țară pe care îl are România

Cătălin Anchidin, actor și specialist în comunicare, a dezvăluit la A7TV care este motivul pentru care filmul ”Colectiv” nu a luat OSCARUL anul acesta și de ce România nu are șanse în competiția cu producțiile de la Hollywood.

 

Sursa aarc.ro

”Ne-au lipsit banii. Când vorbim despre OSCAR, vorbim despre un business și nu neapărat despre calitatea filmelor. Vorbim despre niște bani care se lansează în campaniile de promovare. România a avut, de-a lungul timpului, șanse reale, cum a fost în cazul filmului ”Poziția copilului”. Ai nevoie de un distribuitor foarte puternic în SUA care să creadă și să investească în produs”, a spus actorul.

Cătălin Anchidin privește cu satisfacție către performanța pe care filmul documentar ”COLECTIV” a avut-o la premiile OSCAR, chiar dacă producătorii nu s-au întors în țară cu trofeul.

”România nu a luat, tura asta, OSCARUL, dar ar trebui să fim mândri. E o performanță. Pentru industria românească de film este cel mai bun an din istoria cinematografiei românești. Filmul românesc este cel mai important brand de țară pe care îl are România”

Sursa YouTube

Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a primit o dublă nominalizare, la categoriile „Cel mai bun lungmetraj documentar” și „Cel mai bun lungmetraj internațional”.

„Colectiv” nu a luat, însă, nicio statuetă de aur, fiind învins de „Another Round” (cel mai bun film străin) și de „My Octopus Teacher” (cel mai bun documentar)

Filmul „Nomadland”, regizat de Chloe Zhao, a fost vedeta serii, câștigând cele mai râvnite Oscaruri, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cea mai bună actriță în rol principal.

 

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...