joi, februarie 22, 2024
Acasă Articole Noutăți Filmul Against Time, dublu premiat la Cannes

Filmul Against Time, dublu premiat la Cannes

Filmul Against Time, dublu premiat la Cannes. Filmul CONTRA TIMP/AGAINST TIME este laureat ca „Winner„ în cadrul festivalului Cannes WORLD FILM FESTIVAL REMEMBER THE FUTURE la două categorii. „Best Animal Award„ și „Best Original Song„ pentru competiția din luna ianuarie, 2023.

Producție 2023,  este realizată pentru examenul de An 1, sem. 1 – Regie de Film – TV, în cadrul Universității Hyperion din București. Filmul a beneficiat de sprijinul Salvamont Argeș și Câinii de Avalanșă Salvamont România, organizații conduse de dl. Ion Sănduloiu.

Cei care au realizat filmul

Filmul este regizat și montat de Alexandra Maria Manda. Este studentă la Regie de Film și TV anul 1, clasa prof. univ. dr. Sabina Pop – Facultatea de Arte Hyperion.

Imaginea este semnată de Ion Sănduloiu-șef Salvamont Argeș și studenții Costin Dan și Matei Slisăreanu – specializarea Imagine de Film și TV, coordonata de conf. univ. dr. Vlad Leu – Facultatea de Arte Hyperion.

Piesa originală a filmului este compusă și cântată de Alexandra Duță – studentă în anul 1 la SNSPA, la Comunicare și Relații Publice.

Despre ce este vorba in film?

Alexandra Manda: Filmul are ca temă relația de prietenie și iubire dintre salvamontiști și câinii de avalanșă, dar și despre părțile mai puțin cunoscute și obstacolele pe care salvatorii montani și câinii le întâlnesc în viața de zi cu zi. Proiectul a fost realizat în colaborare cu Salvamont Argeș și Câinii de Avalanșă de la Salvamont România. Organizațiile sunt conduse de domnul Ion Sănduloiu. Am primit mult sprijin din partea dumnealui în realizarea filmului. Și mă bucur de faptul că a fost de acord să realizăm proiectul.

Despre Facultatea de Arte Hyperion

Universitatea Hyperion a fost înfiinţată în 1990 odată cu Fundaţia Universitară Hyperion, ca asociaţie cultural ştiinţifică, neguvernamentală, apolitică, de tip non-profit, cu un număr iniţial de 5 facultăţi.

În prezent, Universitatea are în structura sa 17 programe de studii de licenţă (specializări) şi 16 programe de masterat acreditate. Ea acoperă o paletă largă de domenii și specializări în concordanță cu cerințele pieței muncii (de la științe socio-umane și arte până la cele exacte și inginerești).

Dispune de o maximă mobilitate și flexibilitate. Universitatea Hyperion prezintă cea mai dinamică și rapidă adaptare a curriculei și metodicii la cerințele actuale. Ea beneficiază de contribuţia didactică şi ştiinţifică a unui corp profesoral competent. Alcătuit din cadre didactice şi prestigioşi oameni de ştiinţă şi cultură, specialişti în diferite ramuri ale ştiinţelor exacte şi inginereşti, ştiinţelor economice, juridice, sociale, politice şi ale comunicării, ştiinţelor educaţiei și psihologiei, ştiinţelor umaniste şi ale naturii, artelor (artele spectacolului de teatru, cinematografie şi media).

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...