8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA.

Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și comportamentul pacienților, ducând în timp la imposibilitatea desfășurării activităților zilnice.

Boala Alzheimer reprezintă cea mai frecventă formă de demență la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Pentru cei care suferă de această boală, un nou medicament poate fi salvarea lor. Însă acest tratament nu promite vindecarea, ci încetinirea avansării bolii în mod considerabil.

FDA aprobă un nou medicament pentru bolnavii de Alzheimer

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat un medicament dezvoltat de compania Biogen pe baza rezultatelor studiilor care arată că acesta poate aduce beneficii pacienților cu boala Alzheimer. Este singura terapie despre care autoritățile de reglementare americane au spus că are potențialul de a trata boala mai degrabă decât de a gestiona simptome precum anxietatea și insomnia.

Care este medicamentul ”minune” al tratării bolii Alzheimer?

Potrivit studiilor, noul medicament, aducanumab, pe care Biogen l-a dezvoltat împreună cu compania japoneză Eisai Co nu a dovedit că poate inversa declinul mental, ci doar că îl poate încetini.

„În plus, rezultatele studiului lecanemab Clarity AD demonstrează ipoteza amiloidului, în care acumularea anormală de Aβ în creier este una dintre principalele cauze ale bolii Alzheimer, atunci când este vizată de o terapie de legare a protofibrilelor”, a declarat Haruo Naito, directorul executiv al Eisai, într-o declarație.

Ce spun familiile pacienților cu boala Alzheimer?

La pacienții care au luat aducanumab s-a observat că abilitățile lor de gândire scad cu 22% mai lent decât la pacienții care au luat un placebo. Acest lucru a însemnat practic o diferență de doar 0,39 pentru un scor de 18 puncte al capacității cognitive și funcționale. În plus, nu este clar modul în care astfel de valori se traduc în beneficii practice pentru bolnav.

Ce reacții adverse are acest tip de tratament asupra bolii Alzheimer?

În ceea ce privește reacțiile adverse, aducanumabul are un avertisment cu privire la umflarea temporară a creierului. Uneori acest lucru poate provoca dureri de cap, confuzie și amețeli. Alte reacții adverse au inclus reacții alergice, diaree și dezorientare. Sunt necesare evaluări suplimentare pentru a monitoriza potențialele efecte secundare ale medicamentului.

Te invităm să citești și despre cum poți trece peste criza vârstei mijlocii!

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]