sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Articole Editoriale Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA.

Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și comportamentul pacienților, ducând în timp la imposibilitatea desfășurării activităților zilnice.

Boala Alzheimer reprezintă cea mai frecventă formă de demență la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Pentru cei care suferă de această boală, un nou medicament poate fi salvarea lor. Însă acest tratament nu promite vindecarea, ci încetinirea avansării bolii în mod considerabil.

FDA aprobă un nou medicament pentru bolnavii de Alzheimer

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat un medicament dezvoltat de compania Biogen pe baza rezultatelor studiilor care arată că acesta poate aduce beneficii pacienților cu boala Alzheimer. Este singura terapie despre care autoritățile de reglementare americane au spus că are potențialul de a trata boala mai degrabă decât de a gestiona simptome precum anxietatea și insomnia.

Care este medicamentul ”minune” al tratării bolii Alzheimer?

Potrivit studiilor, noul medicament, aducanumab, pe care Biogen l-a dezvoltat împreună cu compania japoneză Eisai Co nu a dovedit că poate inversa declinul mental, ci doar că îl poate încetini.

„În plus, rezultatele studiului lecanemab Clarity AD demonstrează ipoteza amiloidului, în care acumularea anormală de Aβ în creier este una dintre principalele cauze ale bolii Alzheimer, atunci când este vizată de o terapie de legare a protofibrilelor”, a declarat Haruo Naito, directorul executiv al Eisai, într-o declarație.

Ce spun familiile pacienților cu boala Alzheimer?

La pacienții care au luat aducanumab s-a observat că abilitățile lor de gândire scad cu 22% mai lent decât la pacienții care au luat un placebo. Acest lucru a însemnat practic o diferență de doar 0,39 pentru un scor de 18 puncte al capacității cognitive și funcționale. În plus, nu este clar modul în care astfel de valori se traduc în beneficii practice pentru bolnav.

Ce reacții adverse are acest tip de tratament asupra bolii Alzheimer?

În ceea ce privește reacțiile adverse, aducanumabul are un avertisment cu privire la umflarea temporară a creierului. Uneori acest lucru poate provoca dureri de cap, confuzie și amețeli. Alte reacții adverse au inclus reacții alergice, diaree și dezorientare. Sunt necesare evaluări suplimentare pentru a monitoriza potențialele efecte secundare ale medicamentului.

Te invităm să citești și despre cum poți trece peste criza vârstei mijlocii!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...