joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Explozia din Tiraspol: Pretexte ”pentru tensionarea situației de Securitate”

Explozia din Tiraspol: Pretexte ”pentru tensionarea situației de Securitate”

O serie de explozii au fost raportate la Ministerul Securității de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovenești Transnistria. Astfel de evenimente, de altfel, erau de așteptat încă de la începerea războiului din Ucraina.

 

Guvernul Republicii Moldova nu a întârziat să ofere un răspuns și o reacție cu privire la cele întâmplate.

„Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol.

Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune.

Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite.

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale.

În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, anunță, luni, executivul de la Chișinău.

Serviciul de informații al Republicii Moldova, în ședință de urgență

Conform presei, SIS, serviciul de informații al Republicii Moldova, a intrat în ședință de urgență, după exploziile de la sediul așa-zisului minister al Securității de la Tiraspol.

„Suntem în proces de colectare a informațiilor”, spune șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

Asupra clădirii s-a tras cu RPG 27 TAVOLGA (foto jos). Tipul acesta de arme este folosit de armata rusă, cea din Iordania, Gabon și Transnistria, scrie presa de la Chișinău.

Învecinându-se cu Ucraina, Transnistria și-a autoproclamat independenţa faţă de Republica Moldova după un scurt război în 1992, care a urmat prăbuşirii Uniunii Sovietice.

Regiunea separatistă are propria monedă şi propriile forţe de securitate.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...