8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni Fresh Acces Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată?

Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată?

Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată? România deține cea mai mare rezervă de apă din Europa, conform studiilor. Însă oamenii nu sunt suficient de bine informați cu privire la proprietățile apei. România are ape cu adevărat speciale și apa nu este doar apă, așa cum suntem noi obișnuiți să credem și cum auzim. Apa este un aliment cu valoare nutrițională. Așadar, apa trebuie să conțină nutrienți.

Claudia Benea, primul sommelier de apă, certificat international și Ambasadorul resursei de apă din România, a fost în emisiune Fresh Acces, prezentată de Aby Sîrbu și Anisa Săndulache și a dărmat cele mai importante mituri legate de apă.

APA DE LA ROBINET

”Apa de la robinet este furnizată din izvoare de exterior. De exemplu, Bucureștenii primesc apa de la robinet din Dâmbovița și din Argeș. Dâmbovița și Argeș sunt ape extrem de contaminate și de poluate și ca să devină potabile, sunt tratate cu o grămadă de substanțe chimice. Apa de la robinet, după ce este tratată conține foarte mult clor și puțin fier. Dar apa nu trebuie să fie doar potabilă. Ea trebuie să aibă minerale pentru că hidratarea corectă înseamnă cantitate și varietate de minerale.”

CONSUMUL DE APĂ, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ

”Așa cum ne alegem mâncarea, așa trebuie să ne alegem și apa. Unui copil, nu putem să îi dăm firmiturile sau sarmalele pe care le mâncăm noi, așadar îi dăm mâncare mai ușoară pe care să poată să o digere. La fel și sistemul renal al copiilor, nu poate filtra o cantitate mare de minerale așa cum au nevoie adulții.”

TOATĂ APA ESTE MINERALĂ

”Toată apa care este îmbuteliată din izvoareele României este minerală datorită cantității mai mari sau mai mici de minerale potrivită pentru bebeluși, copii în creșetere sau adulți. Apa Carbo este esta apa nu dioxid de carbon care stimulează motilitatea gastrică și crește pofta de mâncare.”

Pentru demontarea mai multor mituri legate de consumul de apă, dar mai ales, de ce nu este contraindicat să bem apă în timpul mesei, click pe link-ul de mai jos.

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]