miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Fresh Acces Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată?

Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată?

Există o diferență între apa de la robinet și cea îmbuteliată? România deține cea mai mare rezervă de apă din Europa, conform studiilor. Însă oamenii nu sunt suficient de bine informați cu privire la proprietățile apei. România are ape cu adevărat speciale și apa nu este doar apă, așa cum suntem noi obișnuiți să credem și cum auzim. Apa este un aliment cu valoare nutrițională. Așadar, apa trebuie să conțină nutrienți.

Claudia Benea, primul sommelier de apă, certificat international și Ambasadorul resursei de apă din România, a fost în emisiune Fresh Acces, prezentată de Aby Sîrbu și Anisa Săndulache și a dărmat cele mai importante mituri legate de apă.

APA DE LA ROBINET

”Apa de la robinet este furnizată din izvoare de exterior. De exemplu, Bucureștenii primesc apa de la robinet din Dâmbovița și din Argeș. Dâmbovița și Argeș sunt ape extrem de contaminate și de poluate și ca să devină potabile, sunt tratate cu o grămadă de substanțe chimice. Apa de la robinet, după ce este tratată conține foarte mult clor și puțin fier. Dar apa nu trebuie să fie doar potabilă. Ea trebuie să aibă minerale pentru că hidratarea corectă înseamnă cantitate și varietate de minerale.”

CONSUMUL DE APĂ, ÎN FUNCȚIE DE VÂRSTĂ

”Așa cum ne alegem mâncarea, așa trebuie să ne alegem și apa. Unui copil, nu putem să îi dăm firmiturile sau sarmalele pe care le mâncăm noi, așadar îi dăm mâncare mai ușoară pe care să poată să o digere. La fel și sistemul renal al copiilor, nu poate filtra o cantitate mare de minerale așa cum au nevoie adulții.”

TOATĂ APA ESTE MINERALĂ

”Toată apa care este îmbuteliată din izvoareele României este minerală datorită cantității mai mari sau mai mici de minerale potrivită pentru bebeluși, copii în creșetere sau adulți. Apa Carbo este esta apa nu dioxid de carbon care stimulează motilitatea gastrică și crește pofta de mâncare.”

Pentru demontarea mai multor mituri legate de consumul de apă, dar mai ales, de ce nu este contraindicat să bem apă în timpul mesei, click pe link-ul de mai jos.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...