vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Emisiuni Business la superlativ Există manageri care nu vor fi antreprenori?

Există manageri care nu vor fi antreprenori?

Există manageri care nu vor fi antreprenori? Antreprenoriatul este adesea un pas uriaș pe care puțini se încumetă să îl facă. Este totuși ok ca toți managerii să încerce? Mulți consideră că ei ar fi cei mai calificați în acest domeniu având în vedere experiența acumulată în interiorul companiilor.

Ce reprezintă antreprenoriatul?

Un antreprenor este o persoană care dorește să aducă la viață ideile de afaceri. Aceste idei se bazează, în general, pe cunoștințe de business, detalii despre piețe și industrii, nevoile potențialilor clienți, tehnologii și metode de vânzare. Un antreprenor este acea persoană care reușește să își transforme ideea de afacere într-un succes.

Oricine își poate deschide o companie. Antreprenorii însă știu care este diferența dintr-o simplă idee și o oportunitate de a revoluționa lumea.

Ca antreprenor, trebuie să ai o personalitate puternică, să fii perseverent, creativ și deschis la nou, să fii curios și capabil să te automotivezi. La acestea se adaugă pasiunea, o calitate a antreprenorilor de succes.

Ce reprezintă managementul?

Managerul reprezintă acea persoană care se află în fruntea unei echipe care face un business să funcționeze într-o economie de piață.

Conducerea managerială presupune atât activități de sintetizare și generalizare a experienței de conducere, de căutare de formule și idei noi, cât și găsirea celor mai bune căi și metode de conducere a agenților economici.

Antreprenoriatul este pentru oricine?

În emisiunea ”Business la superlativ” cu Flori Stoian, invitata Ioana Arsenie, antreprenor, explică de ce unii manageri nu sunt calificați pentru a fi antreprenori:

”Cred că am avansat un pic în ceea ce privește cultura eșecului. Se poate întâmpla inclusiv în carieră la o altă companie într-un rol similar sau mai sus. Este posibil să nu reușești. Fie nu îți place industria, nu te place echipa sau ceva nu funcționează acolo. 

Cred că lucrurile se mișcă mai rapid. Nu mai ținem cu dinții de un proiect. Cred că asta este un mare avantaj. Criza ne-a învățat să luăm decizii și să nu mai cheltuim resurse degeaba.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

 

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...