8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Actualitate EXCLUSIV! Anca Dragu: „Acum USR-PLUS va câștiga capital electoral”

EXCLUSIV! Anca Dragu: „Acum USR-PLUS va câștiga capital electoral”

Proaspăt revocată din funcția de președinte al Senatului, Anca Dragu, a fost invitată, în exclusivitate, la A7TV.

 

În cadrul emisiunii „La Zi”, Dragu a discutat despre coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR și despre planurile USR-PLUS, formațiune politică aflată acum în opoziție.

La bilanțul realizărilor sale în fruntea Senatului, fostul președinte al Camerei consideră că a întâmpinat provocări: „Normal că întotdeauna te gândești că puteai face și mai mult, și mai bine. Puteai dormi și mai puțin. Ai dormit 6 ore, puteai dormi 4 ore și făceai mai mult”.

Referitor la competența și eventuala implicație în viața socială a noului președinte al Senatului, Florin Cîțu, Anca Dragu a ezitat.

Dați-mi voie să nu comentez, dar ar trebui să continue câteva proiecte de transparentizare, de deschidere a Senatului”.

Fostul al doilea om în stat consideră că, în urma discuțiilor și bâlbâielilor din noua coaliție PNL-PSD-UDMR, singurul partid care va câștiga capital electoral va fi USR-PLUS.

PNL nu s-a ținut de acord nici cu noi. Cum va prelua domnul Ciolacu funcția de prim-ministru de la domnul Ciucă? (…) Acum eu cred că USR va câștiga clar (capital electoral N.R.). E vorba de construcție, e vorba de anduranță și, mai ales, de onestitate față de cei care te-au votat. (…)

Nu puteam să stăm acolo numai de poză, numai pentru a fi și noi o parte din Guvern. Mi se pare că a fost o decizie de mare responsabilitate din partea noastră și de onestitate pentru susținătorii noștri”, a afirmat Anca Dragu.

La întrebarea realizatorului Flori Stoian, referitoare la coaliția de guvernare: „Se va rupe această `nuntă` în momentul în care Nicolae Ciucă va demite un ministru PSD?” răspunsul fostului președinte al Senatului nu a întârziat să apară: „Cu siguranță că se va întâmpla și lucrul acesta (…) N-aș putea să vă spun de ce acum PNL va fi mai serios decât a fost în coaliția cu noi”.

Anca Dragu a fost revocată, ieri, din funcția de președinte al Senatului, locul fiind ocupat acum de președintele liberalilor, Florin Cîțu, iar noul președinte al Camerei Deputaților este liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...