8.5 C
București
duminică, 3 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate EXCLUSIV! Anca Dragu: „Acum USR-PLUS va câștiga capital electoral”

EXCLUSIV! Anca Dragu: „Acum USR-PLUS va câștiga capital electoral”

Proaspăt revocată din funcția de președinte al Senatului, Anca Dragu, a fost invitată, în exclusivitate, la A7TV.

 

În cadrul emisiunii „La Zi”, Dragu a discutat despre coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR și despre planurile USR-PLUS, formațiune politică aflată acum în opoziție.

La bilanțul realizărilor sale în fruntea Senatului, fostul președinte al Camerei consideră că a întâmpinat provocări: „Normal că întotdeauna te gândești că puteai face și mai mult, și mai bine. Puteai dormi și mai puțin. Ai dormit 6 ore, puteai dormi 4 ore și făceai mai mult”.

Referitor la competența și eventuala implicație în viața socială a noului președinte al Senatului, Florin Cîțu, Anca Dragu a ezitat.

Dați-mi voie să nu comentez, dar ar trebui să continue câteva proiecte de transparentizare, de deschidere a Senatului”.

Fostul al doilea om în stat consideră că, în urma discuțiilor și bâlbâielilor din noua coaliție PNL-PSD-UDMR, singurul partid care va câștiga capital electoral va fi USR-PLUS.

PNL nu s-a ținut de acord nici cu noi. Cum va prelua domnul Ciolacu funcția de prim-ministru de la domnul Ciucă? (…) Acum eu cred că USR va câștiga clar (capital electoral N.R.). E vorba de construcție, e vorba de anduranță și, mai ales, de onestitate față de cei care te-au votat. (…)

Nu puteam să stăm acolo numai de poză, numai pentru a fi și noi o parte din Guvern. Mi se pare că a fost o decizie de mare responsabilitate din partea noastră și de onestitate pentru susținătorii noștri”, a afirmat Anca Dragu.

La întrebarea realizatorului Flori Stoian, referitoare la coaliția de guvernare: „Se va rupe această `nuntă` în momentul în care Nicolae Ciucă va demite un ministru PSD?” răspunsul fostului președinte al Senatului nu a întârziat să apară: „Cu siguranță că se va întâmpla și lucrul acesta (…) N-aș putea să vă spun de ce acum PNL va fi mai serios decât a fost în coaliția cu noi”.

Anca Dragu a fost revocată, ieri, din funcția de președinte al Senatului, locul fiind ocupat acum de președintele liberalilor, Florin Cîțu, iar noul președinte al Camerei Deputaților este liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎...

Inspectorii ANSVSA au început controalele cu privire la calitatea alimentelor

Inspectorii care activează în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2022”, în prima săptămână de activitate, au verificat 200 de unități de alimentație publică și de...

Premierul Ciucă a declarat că SUA este cel mai apropiat aliat militar al României

Premierul a spus că speră că progresele făcute în cooperarea dintre cele două state se vor multiplica în anii următori şi că "parteneriatul Strategic...

Ministrul Mediului a anuțat că fiecare transport de deșeuri va fi verificat

Trasabilitatea deseurilor de ambalaje este insusirea unui sistem de a localiza si urmari traseul cronologic al unui deseu, identificand fiecare inregistrare a sa, de...