8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Emisiuni Comorile înțelepciunii Excelență sau mediocritate?

Excelență sau mediocritate?

Excelență sau mediocritate? Azi nu vorbim despre școli, despre calitatea muncii sau despre alte reușite pur omenești. Azi ne referim la calitatea vieții de credință. Este important oare un anumit etalon și aici? Cum se manifestă mediocritatea spirituală?

A fost rănit în cel de-al doilea război mondial dar a scăpat cu viață. Fără un ochi și fără degetele de la un picior, și-a continuat drumul pe acest pământ. Când a intrat pentru prima dată într-o biserică adventistă, a fost atras instant de muzica interpretată acolo. Și a rămas fidel acestei credinței pe parcursul întregii sale vieți. Și-a dorit mult să fie misionar dar, pentru că nu avea un corp integru, dorința nu i s-a împlinit. Dorul de a duce veste bună mai departe s-a concretizat așadar într-o viețuire de excelență în ceea ce privește practicarea credinței. Îți puteai potrivi ceasul după pregătirile sale pentru Sabat. Mereu la timp pentru ascultarea de porunca divină.

Fiica sa a preluat din frumusețea credinței trăindu-și chiar moartea cu o inimă plină de recunoștință.

Cine a rămas în urmă?

A rămas în urmă Edward. El a fost martorul dragostei inspiratoare pentru cele sfinte a bunicului. Edward a fost martorul stingerii din viață a mamei sale. Avea doar 18 ani. Întrebările curgeau ca râul dar viața a mers înainte. S-a căsătorit, familia și responsabilitățile s-au mărit. Edward s-a transformat într-un cap de familie responsabil și într-un creștin … ca toți creștinii. Timp de 20 de ani a avut o viață socială, profesională și familială satisfăcătoare. Din punct de vedere al credinței, un adevărat adventist doar de ziua a șaptea. Ce-i rău în asta? Nimic. Toate merg strună. Responsabilități onorate, datorii acoperite, formalități bisericești satisfăcute.

Până într-o zi. Când Edward a simțit nevoia de a se apropia de Scriptură. Și cum pofta vine mâncând, Edward a simțit din ce în ce mai mult dorința de a fi în compania lui Dumnezeu. Să fi fost rugăciunile bunicului și ale mamei ascultate?

Cu cât citea și se ruga mai mult, cu atât viața sa se transforma. Programul său s-a transformat ușor ușor și Edward căpăta din ce în ce mai multă claritate. Nu poți obține alte rezultate făcând aceeași lucruri, nu? Dieta, somnul, muzica, prietenii – toate au suferit transformări în mod natural. Ce se întâmpla în viața sa?

Pilda smochinului neroditor

S-a întâlnit pe paginile Scripturii cu pilda smochinului neroditor și a înțeles că despre el era vorba. Ce rodise viața sa pentru Împărăția Cerurilor? Nu cumva se alfa cu securea la rădăcină? Dacă mai trăia, nu era oare timpul pentru a rodi? Iată cum, coborându-se în sine însuși, Edward își lărgea perspectiva în ceea ce privește mediocritatea vieții de credință în care se complăcuse. Nu. Nu mai era timp de pierdut. Era vremea potrivită pentru schimbare. Erau picurii ploii timpurii a cărei necesitate nu o înțelesese niciodată. Era vorba despre redeșteptare.

Au fost sacrificii? Sigur. Este greu să ai un prieten care doar despre cele sfinte vrea să vorbească. Prietenii s-au cam îndepărtat, anturajul s-a diminuat considerabil și Edward a aflat că se poate trăi foarte satisfăcător cu Cel mai bun Prieten care nu dezamăgește niciodată. Retragerea socială i-a dat răgazul de a se cerceta pe sine.

Descoperirea cărții ”Evenimentele ultimelor zile”

A mai trecut un timp și, „întâmplător”, a descoperit cartea Evenimentele ultimelor zile. De aici a înțeles faptul că Dumnezeu ne îndemână să ne rugăm pentru a primi puterea Duhului Sfânt. Promisiunea Mântuitorului de a ne trimite un Mângâietor, trebuie revendicată de fiecare suflet în parte. Edward a început să se roage specific pentru a primi ceea ce i-a fost promis. Șase luni s-a rugat fără să înțeleagă mare lucru. A început să prindă contur însă un gând: nu cumva acest element vital de viețuire creștină este prea puțin subliniat în rândurile credincioșilor așteptători? Nu cumva frații lui nu știu că trebuie să se roage pentru ca Duhul Sfânt să-i călăuzească?

Înțelegerea aceasta l-a condus către Pilda celor zece fecioare… De ce nu au fost cele cinci pregătite? De ce le-a spus Mirele că nu le cunoaște? De ce nu le-a fost acceptată întârzierea?

Uleiul lor… Duhul Sfânt care este simbolizat de ulei… Edward a înțeles că avea să ajungă exact la plânsul și scrâșnirea dinților asemeni fecioarelor neînțelepte alături de frățietatea neavertizată de importanța Duhului Sfânt în planul de mântuire.

Edward nu este teolog. Este un student al Scripturii și un urmaș al lui Hristos. Nu a fost niciodată încântat să iasă în față. Chiar o simplă rugăciune în public îl făcea să tremure…

Dar odată ce a înțeles, nu a mai putut să tacă. Inima sa, sensibilizată de noile adevăruri descoperite, se umplea de dragoste pentru frații săi. Și când iubești, frica dispare. Așa a început misiunea lui Edward. Peste 50 de biserici cunosc mărturia vieții sale mediocre transformată de puterea divină. Edward a înțeles că atunci când Duhul Sfânt te conduce, iubești ca Dumnezeu, urăști păcatul și duci mai departe vestea bună a mântuirii.

Poți urmări aici interviul în care Edward Pop îți mărturisește transformarea vieții sale de credință de la mediocritate la excelență.ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]