miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii EVELINA BEVIS: ”Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru soțul meu, Fabien”

EVELINA BEVIS: ”Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru soțul meu, Fabien”

Prima întâlnire pe care am avut-o cu Evelina Bevis a fost în momentul angajării mele la A7TV. Știu, pare ciudat, nici eu nu mi-o puteam imagina pe Evelina altfel decât în ipostaza de realizator TV… Dar, da, Evelina este și responsabilă cu angajările.

Am zis să inversăm puțin rolurile și, de această dată, să fiu eu cel care pune întrebări…

Știu că realizezi două emisiunii la A7TV. Care sunt acestea?

 

Așa este. La A7TV realizez 2 emisiuni: Din Cărțile Lumii, împreună cu Cornel Dărvășan, care este o emisiune de interacțiune directă cu telespectatorii, în fiecare vineri de la 21:00 și Trepte, o docudramă în care reconstituim cazuri din psihoterapie, în fiecare duminică de la 21:00. De asemenea, sunt responsabilă și de departamentul de HR.

 

(Să amintesc și de asta?, mă întreabă Evelina, ușor încurcată)

 

 

Eu știu câte ceva despre tine, dar nu aș vrea să fiu eu cel care dezvăluie aceste lucruri, prefer să ne spui tu… Povestește-ne despre relația ta cu muzica.

Cânt de când mă știu, iar de peste 10 ani, o fac în cadrul grupului feminin Noblesse, alături de sora mea, Lorena Manea, și de prietena noastră și colega mea de la A7TV, Ramona Dărvășan.

Împreună am avut concerte în Europa și America de Nord, iar ca genuri muzicale abordate aș aminti clasic, gospel, pop-opera.

Exceptând muzica, ce alte pasiuni mai ai?

O altă pasiune pe care am identificat-o relativ de curând, în sensul că am conștientizat-o mai bine și am decis să o urmez în mod serios, este psihologia.

Îmi place foarte mult să descopăr felul în care Dumnezeu ne-a creat psihicul și cum ne putem gestiona gândurile, emoțiile și comportamentele astfel încât să avem o viață împlinită și fericită.

Așa că, de anul trecut, am început studiile universitare de licență în acest domeniu, având ca obiectiv să practic psihoterapia în viitor.

Emisiunea Trepte m-a ajutat foarte mult în a mă decide să urmez acest drum, pentru că am întâlnit profesioniști minunați care ajută zilnic oamenii să se descopere pe ei înșiși, să se vindece de suferințele sufletești pe care le au. Și îmi doresc să mă alătur lor în acest demers.

De asemenea, emisiunea Din Cărțile Lumii îmi arată, în fiecare săptămână, faptul că există un interes crescut al multor oameni în a-L înțelege cât mai bine pe Dumnezeu inclusiv la nivel practic, de zi cu zi:

„Sunt un om credincios, dar sunt anxios. Ce să fac?” sau „Este în regulă dacă sunt deprimat?”. Și, dincolo de ajutorul oferit în cadrul emisiunii prin răspunsurile inspirate ale lui Cornel, îmi doresc să pot ajuta și mai mult oamenii credincioși și temători de Dumnezeu care poate ar avea nevoie la un moment dat al vieții lor și de psihoterapie.

 

Se pare că locul de muncă are pentru tine și o altă semnificație, este și cel în care ți-ai întâlnit soțul, pe Fabien. Cum s-a întâmplat? Cine a făcut primul pas?

Cu Fabien m-am întâlnit în 2017, în context de muncă, pentru că lucram împreună la aceeași multinațională: eu în departamentul de recrutare, iar el în departamentul de formare.

 

Deși nu lucram neapărat în cadrul acelorași proiecte (eu eram pe română-engleză, iar el era pe franceză), fiind ambele departamente părți ale HR-ului, s-au ivit câteva ocazii în care ne-am intersectat profesional.

Apoi ne-am conectat pe FB, el a văzut că am o emisiune la A7TV și acesta a fost „cârligul” primei conversații.

Aveam deja un al doilea punct comun: jurnalismul, întrucât și el fusese jurnalist în Franța.

Din acest moment, urma să descoperim din ce în ce mai multe puncte pe care le aveam în comun.

Cu ce te-a impresionat Fabien?

 

Cel mai impresionant pentru mine atunci a fost că, deși nu aveam aceeași limba maternă, am comunicat extrem de facil dincolo de limbajul cuvintelor.

 

Aveam aceeași viziune despre lume și viață, aceleași valori, iar personalitățile noastre erau complementare. Așa că nu ne-a trebuit mult să ne dăm seama că facem o echipă bună împreună.

 

 

Pe 22 septembrie 2019 ne-am căsătorit și, acum când mă gândesc la tot contextul pandemiei pe care îl trăim de ceva timp, mă bucur și mai mult că am avut „o nuntă normală” :)) Mai multe despre aceste prime etape din cuplul nostru am povestit cu Ramona la emisiunea Ce bine că ești!

Între timp, am fost colegi și la A7TV (timp de 1 an de zile, cât Fabien a realizat Matin A7) și ne-am bucurat foarte mult de această perioadă, a fost plină de provocări.

 

Recunosc acum că îmi lipsește prezența lui la televiziune, dar apreciez și mai mult prezența lui acasă.

Pentru că matinalul „ne răpea” destul de mult din timpul nostru de petrecut împreună. Dar, cine știe? Poate în viitor vom putea împăca și capra, și varza :))

 

Ce ne poți spune despre viața voastră de tânără familie?

Despre viața noastră de familie, ce pot să spun decât că îi sunt recunoscătoare zilnic lui Dumnezeu pentru Fabien, pentru felul în care este, pentru liniștea și pacea pe care mi le oferă. Și pentru că, datorită iubirii lui pentru animale, m-a convins să luăm un cățeluș, iar acum nu îmi mai pot imagina viața fără drăgălășenia și veselia lui Ratatouille.

Este extrem de afectuos, de inteligent și de jucăuș. E un ghemotoc de bucurie. Nu ai cum să fii supărat în preajma lui. Simte când suntem mai triști și vine imediat să ne binedispună.

Cine mă cunoaște mai îndeaproape, știe cum mă raportam eu la animale înainte de Ratatouille și cum le iubeam de la distanță. Iar felul în care m-am schimbat într-un timp extrem de scurt, este pentru mine o dovadă clară a faptului că iubirea schimbă și că este, într-adevăr, terapeutică 🙂

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...