sâmbătă, septembrie 30, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Este ușor să te relaxezi seara!

Este ușor să te relaxezi seara!

Este ușor să te relaxezi seara! Deși poate ne pare greu ca după o zi de muncă să putem face acest lucru, este posibil să ne relaxăm și să fim pregătiți de a doua zi. Există niște metode simple și eficiente de relaxare pe care le poți încerca seara, pentru un somn odihnitor, ne informează doc.ro.

Iată ce poți face ca să te relaxezi!

Evită activitățile suprasolicitante

Cu 30-60 de minute înainte de culcare, încearcă să lași deoparte orice activitate și să te concentrezi pe ce crezi că te-ar ajuta să te relaxezi. Așa că în acest timp nu mai încerca să răspunzi la vreun email legat de muncă, să plătești facturile sau să vorbești cu partenerul de cuplu despre problemele care te deranjează.

Fă o plimbare scurtă 

Vrei să te relaxezi înainte de a intra în dormitor seara? Scapă de tensiunea și stresul acumulate pe parcursul zilei făcând o plimbare scurtă. Ideal ar fi să te plimbi într-un parc. Ori într-un loc în mijlocul naturii, însă orice tip de plimbare este binevenită.

Ascultă muzică 

Fă-ți un playlist cu piesele preferate și ascultă-l seara, când ajungi acasă, în timp ce pregătești cina sau desfășori alte activități casnice. Ascultatul pieselor preferate poate avea efecte terapeutice, așa că merită să faci o încercare.

Scrie 

Dacă este vorba de ceva mai mult decât încordare, și grijile tale par să fie mai degrabă o formă de anxietate, scrisul poate fi extrem de relaxant. Fă-ți un jurnal și scrie în el toate gândurile care îți trec prin cap la final de zi. Când vei închide jurnalul, vei reuși să te relaxezi.

Citește 

Un roman captivant te va face să îți muți atenția de la toate lucrurile care te stresează, către acțiunea povestită. Asta înseamnă că citind vei reuși să te relaxezi la final de zi, având apoi un somn liniștit și odihnitor.

ULTIMELE ARTICOLE

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv?

Trebuie femeia să fie supusă unui soț agresiv? ''Credeam că toți bărbații sunt ca tata. M-am căsătorit la 15 ani. După câteva zile au...

Salariul minim crește în România

Salariul minim crește în România. De la 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut garantat în plată va crește de la 3.000 la...

Răbdare și… umor

Răbdare și... umor. Ce se întâmplă atunci când părinții devin adevărați maeștri ai răbdării în procesul de creștere a copiilor școlari mici? Cum poate...

O planetă infectată de demență

O planetă infectată de demență. Numărul persoanelor adulte care trăiesc cu demenţă la nivel mondial este pe cale să se tripleze, ajungând la 153...