luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni De vorbă cu doctorul Este postul intermitent o soluție pentru obezitate?

Este postul intermitent o soluție pentru obezitate?

Obezitatea morbidă este o afecțiune medicală de nutriție și metabolism în care grăsimea corporală se acumulează în exces, și poate avea un efect negativ asupra sănătății, ducând la o speranță de viață redusă și probleme de sănătate.

Este postul intermitent o soluție pentru obezitate? Cui nu i se recomanda? Cum se alcatuiesc mesele si cat de important este consumul de apă?

Annemarie Văduva, nutriționist și psiholog, a fist in platoul emisiunii „De vorbă cu doctorul” pentru a încuraja oamenii să își formeze si să urmeze un stil de viață ordonat, natural și eficient sănătății lor.

„Dacă nu dormim, impulsul de a ne simți sătui nu mai există. Așa ajungem să mâncăm excesiv. Este foarte important ca o persoană care vrea să slăbească să nu meargă la bucătărie și să ciugulească. Nu vor putea ține a cantității de mâncare consumată. Chiar dacă nu va mânca întotdeauna sănătos, este importantă ordinea alimentelor, pentru ca glucoza să intre în organism într-o cantitate mult – mult mai scăzută.”

„La baza postului intermitent este autofagia, fenomenul prin care organismul reciclează celule deteriorate, care a luat premiul Nobel in 2016. Eu instinctiv am avut acest stil de viață, de mai bine de 20 ani.

Există multe variante de post intermitent. Eu îl recomand pe cel 16/8. Să se mănânce în intervalul 9:00-17:00, iar restul zilei sa fie post cu apa sau cafea fără lapte neîndulcită. Sunt nutriționiști care recomandă mese și în intervalul 17:00-20:00 dar eu nu sunt de acord cu asta. Kilogramele se văd pe cântar, le-am probat pe mine.

Recomand postul intermitent pentru a combate obezitatea. Foamea vine și sa pleacă. Să nu ne speriem dacă ne va fi foame, nu se întâmplă nimic, o putem stinge cu apă sau tărâțe de psyllium care se vor umfla in burtica noastră și ne vor ține de foame.

Vă încurajez să încercați măcar 3 zile postul intermitent. Efectele se vor vedea. Cântăriți-vă înainte și după și anunțați-ne rezultatele.”

Emisiunea poate fi urmărită AICI.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...