8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate deși mulți ar spune că acestea au venit prea târziu.

 

Decizia privind amânarea plății ratelor la bănci pentru românii şi companiile care au dificultăţi financiare a fost luată după discuţii cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi cu Ministerul de Finanţe, a spus premierul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că detaliile tehnice vor fi stabilite prin ordonanţă de urgenţă.

„Este o propunere pe care am discutat-o cu guvernatorul Băncii Naţionale, cu Ministerul de Finanţe şi criteriile tehnice pe care le vom face publice urmează să fie stabilite.

Cert este că la nivelul coaliţiei s-a luat decizia să avem această ordonanţă de urgenţă”, a spus Ciucă.

 

https://www.a7tv.ro/la-ce-se-refera-proiectul-sprijin-pentru-romania/

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Adrian Negrescu, consultant economic, oferă o viziune specializată cu privire la noul pachet de măsuri economice.

”Putem spune în primul rând că era un pachet neașteptat. Ieri nu se vorbea nimic despre creșterea salariilor bugetarilor, despre creșterea pensiilor, despre amânarea ratelor.

Sunt niște teme care au apărut peste noapte și care cred că își au niște resorturi legate în legislație, în modul în care evoluează într-adevăr economia.

Da. Era nevoie să creștem pensiile oamenilor, să îi ajutăm pe cei care câștigă până în 2000 de lei, dar poate ajutam și familiile, salariații care câștigă salariul minim pe economie.

Era nevoie să oferim o gură de oxigen celor care nu pot în momentul de față să își plătească rate.

Însă nu știu în ce măsură vom reuși să facem acest lucru prin această decizie, în contextul inflației.

Pe de altă parte, legat de bugetari, acolo chiar rămâne un semn de întrebare”

 

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...