joi, februarie 22, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Este oficial! Când renunțăm la mască în spațiile deschise?

Este oficial! Când renunțăm la mască în spațiile deschise?

Începând cu 15 mai va fi eliminată purtarea măștii în aer liber, cu excepția locurilor aglomerate, precum stațiile de autobuz, piețele sau târgurile. Totodată, vor fi eliminate și restricțiile de noapte, iar magazinele vor reveni la programul normal.

 

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 13 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că relaxarea restricțiilor va avea mai multe etape.

Astfel, pe 1 iunie va fi următoarea etapă de relaxare, apoi pe 1 iulie și 1 august.

Tot din acest weekend este permisă participarea spectatorilor la evenimente sportive, însă cu o capacitate de până la 25%.

Președintele a mai declarat că, în ceea ce privește capacitatea de ocupare a restaurantelor la interior, vor exista mai multe relaxări de la 1 iunie.

Klaus Iohannis a mai menționat și permiterea organizării de nunți, botezuri sau mese festive:

„pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie”, adăugând că „dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți”

Și numărul persoanelor care merg la sălile de sport este restricționat, însă dacă managerii sălilor garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci și numărul acestora poate să crească.

În ceea ce privește școlile, sunt păstrate în continuare cele trei scenarii în funcție de rata de incidență a localităților.

Toate localitățile din România sunt în acest moment în scenariul verde, iar anul școlar se va încheia cu majoritatea copiilor în bănci.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...