sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Matinal A7 Este gelozia mai dăunătoare decât infidelitatea?

Este gelozia mai dăunătoare decât infidelitatea?

Este gelozia mai dăunătoare decât infidelitatea? Prezent în emisiunea Matinal A7tv, terapeutul Matei Stănculescu a declarat despre gelozie că atunci când vorbim despre cauzele divorțului, gelozia este mai dăunătoare decât infidelitatea.

Emisiunea o puteți urmări aici:

Ce este gelozia?

Gelozia este o emoție complexă ce poate afecta relațiile interpersonale, este adesea percepută ca rezultat al insecurității sau fricii de a pierde afecțiunea celor dragi. Această stare emoțională poate varia de la o simplă neliniște la manifestări intense, influențând comportamentul și luarea deciziilor.

De-a lungul istoriei, gelozia a fost explorată în literatură, psihologie și filosofie. Cauzele geloziei pot fi diverse, incluzând teama abandonului, comparația cu alții și lipsa încrederii în sine. În relațiile romantice, gelozia poate apărea din temeri legate de infidelitate sau atracția față de alți potențiali parteneri.

Este important de înțeles că gelozia poate avea atât aspecte pozitive, cum ar fi protejarea relației, cât și aspecte negative, precum controlul excesiv sau distrugerea încrederii reciproce. Abordarea sănătoasă a geloziei implică comunicare deschisă, încredere reciprocă și gestionarea emoțiilor în mod constructiv.

În final, gelozia este o experiență umană comună. Dar cum decidem să o gestionăm poate influența în mod semnificativ calitatea relațiilor noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...