luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Este bine să ne culcăm mai devreme?

Este bine să ne culcăm mai devreme?

Este bine să ne culcăm mai devreme? Cele trei ingrediente magice ale unui stil de viață sănătos sunt o alimentație echilibrată, mișcarea zilnică și un somn suficient și odihnitor. Experții doc.ro ne ajută să înțelegem mai bine beneficiile somnului mai devreme.

Cei care adorm devreme mănâncă mai sănătos

Un studiu mai vechi a arătat că persoanele care adorm în fiecare seară înainte de ora 11 mănâncă alimente mai sănătoase, mai nutritive. În special fructe și legume proaspete. În schimb, cei care adorm între 11 seara și 3 dimineața consumă mai multă cofeina și mai mult alcool, mănâncă mai multe dulciuri și carbohidrați. Așadar, ora de somn influențează nu doar cât de obosiți suntem a doua zi, ci și… câte kilograme avem.

Cei care adorm devreme au un risc scăzut de depresie

Cei care se trezesc devreme au mai multe șanse să spună că se simt bine. Totodată au un risc mai scăzut de schizofrenie, precum și de depresie, susțin specialiștii. În plus, lipsa somnului tinde să-i facă pe oameni să se simtă nervoși, iritabili și stresați.

Cei care dorm suficient au un risc scăzut de accidente

Este înfricoșător să te gândești, dar privarea de somn te poate face mai puțin alert și poate crește semnificativ probabilitatea de a fi implicat într-un accident de mașină. Potrivit specialiștilor, persoanele care dorm șase până la șapte ore au de două ori mai multe riscuri de a avea un accident de mașină, comparativ cu cei care dorm opt ore sau mai mult. Persoanele care dorm cinci ore sau mai puțin își cresc riscul de până la cinci ori.

Cei care adorm devreme sunt mai productivi

Te-ai aflat vreodată în situația în care, după o noapte în care nu ai dormit suficient, să nu te poți concentra ca să-ți finalizezi taskurile la muncă? Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că lipsa somnului afectează cogniția. Astfel îngreunând creierul să îndeplinească funcții de bază, cum ar fi concentrarea și amintirea.

Cei care adorm devreme arată mai bine

Un studiu suedez mai vechi a arătat ceea ce prietenii tăi sunt prea politicoși să-ți spună. Când nu dormi suficient, nu arăți grozav. Când participanții au văzut imagini cu oameni privați de somn sau bine odihniți, cei care dorm puțin au fost evaluați ca fiind mai puțin atractivi, mai puțin sănătoși, mai puțin abordabili și mai triști.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...