sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Fresh Acces Este agresivitatea în cuplu sfârșitul relației?

Este agresivitatea în cuplu sfârșitul relației?

Este agresivitatea în cuplu sfârșitul relației? Violența domestică este o problemă serioasă și gravă în România. Din păcate de cele mai multe ori femeia este victima ei. Dar cum definim agresivitatea? Este cea verbală la fel de importantă? Când este cazul să punem punct unei relații toxice?

Să cunoaștem câteva detalii generale despre agresivitate

Agresivitatea este o formă de interacțiune socială deschisă, directă, de cele mai multe ori dăunătoare, lansată cu intenția de a provoca daune sau alte neplăceri unui alt  individ. Ea poate avea loc ca răspuns / reacție a unui eveniment anterior sau spontan, fără provocare.

Agresivitatea umană poate fi directă sau indirectă. Agresivitatea directă este caracterizată prin comportamente fizice (lovire, orice formă de violență fizică) sau verbale (țipăt, strigăt, insultă) destinate să provoace rău cuiva. Conceptul de agresivitate indirectă este caracterizat prin comportamente destinate să dăuneze relațiilor sociale ale unui individ sau unui grup (tachinare, intimidare, răspândirea unor zvonuri sau ignorarea unei persoane).

Comportamentul agresiv încalcă drepturile și libertățile omului

Un comportament agresiv încalcă granițele sociale și poate duce la ruperea relațiilor cu cei din jur. Cu toate acestea, izbucnirile agresive ocazionale sunt des întâlnite și pot fi considerate chiar normale în anumite circumstanțe care necesită și justifică auto-apărarea. Problema apare atunci când aceste izbucniri au loc în mod frecvent sau când efectele lor au produs deja daune prea mari.

Un comportament agresiv vine la pachet cu iritare și neliniște, dar și cu dificultăți de control al propriilor reacții.

Este agresivitatea în cuplu sfârșitul relației?

În emisiunea ”Fresh Acces” cu Anisa Săndulache, invitatul Radu Leca, psiholog, răspunde la această întrebare:

”Persoana agresivă va ajunge să fie agresivă indiferent de personalitate în orice fel de relație. Ea va avea probleme la locul de muncă. Nu contează ce sau cine îi va spune, el se va certa pentru că este certăreț.”

Realizator: În momentul în care într-o relație partenerul devine agresiv, poți să oprești acest comportament? Sau ce ai de făcut?

”Te întorci și pleci. Nu mai există toleranță.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...