joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Matinal A7 Este acum momentul potrivit pentru a investi în Crypto?

Este acum momentul potrivit pentru a investi în Crypto?

Este acum momentul potrivit pentru a investi în Crypto? Este piața criptomonedelor una sigură și fiabilă? Multă lume care nu se aruncă în astfel de investiții consideră că de multe ori un câștig reprezintă ca un loz căștigător la loto. Pe de altă parte, tinerii în general sunt atrași de multitudinile de promisiuni ale influencerilor din social media. Și acelea fiind câștigul rapid și fără mare efort.

Ce sunt criptomonedele?

Criptomonedele reprezintă un tip de bunuri criptografice, monede digitale care sunt emise de entități descentralizate – adică, care nu sunt controlate sau administrate de o bancă centrală sau privată, sau de un stat.

Sunt monede pe care le putem utiliza Peer-to-Peer, direct între părți, fără a mai fi controlate de persoane terțe precum angajații din bănci, dar pot fi supuse unui audit dacă se dorește acest lucru, în funcție de tipul de Blockchain.

Fundamental, funcționează folosind tehnologia Blockchain, tocmai pentru a furniza transferuri rapide oriunde în lume și pentru a minimiza eventuale taxe sau comisioane plătite.

De ce au apărut criptomonedele?

Criptomonedele au apărut ca o formă de independență a populației față de bănci sau instituții financiare – de care populația din lumea întâi nu se poate plânge – dar la care o foarte mare parte din populația globului nu are acces.

Inaccesibilitatea serviciilor financiare bancare tradiționale, cât și administrarea finanțelor care a avut loc în marea criză precendentă, a dus la crearea în 2009 a primei criptomonede: Bitcoin.

Este acum momentul potrivit pentru a investi în Crypto?

În emisiunea ”Matinal A7” cu Iosif și Beni Graur, invitatul Ciprian Dafinescu răspunde la această întrebare:

”În această perioadă criptomonedele sunt jos și este o perioadă foarte bună pentru investiție. Pentru că este mai puțin riscant să investești atunci când piața este jos. Pentru că te gândești că mai jos de atât nu poate să se mai ducă. E riscant să investești atunci când piața este sus. Pentru că la un moment dat va cădea.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...