sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Articole Economic Escaladarea războiului din Israel poate avea consecințe și pentru tine!

Escaladarea războiului din Israel poate avea consecințe și pentru tine!

Escaladarea războiului din Israel poate avea consecințe și pentru tine! Conform economiștilor citați de CNBC, orice escaladare a războiului dintre Israel și organizația teroristă Hamas ar putea avea drept consecințe creşterea preţurilor energiei. Dar şi perturbarea rutelor comerciale cheie.

Situația actuală a războiului la data de 1 noiembrie 2023

Israelul a declarat marți că forțele sale au lovit luptători Hamas din interiorul vastei rețele de tuneluri a islamiștilor de sub Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu a respins apelurile pentru încetarea luptelor cu scopul de a atenua criza umanitară din enclava palestiniană. Potrivit unor surse locale ale Reuters, forțele israeliene au vizat luni principalul drum nord-sud din Gaza. Ele au atacat orașul din două direcții. Brigăzile al-Qassam, aripa armată a Hamas, au declarat că militanții s-au confruntat marți dimineața cu forțele israeliene. Ele „invadează axa sudică a Fâșiei Gaza, (inclusiv) cu mitraliere, și au vizat patru vehicule cu rachete (antitanc) al-Yassin 105″.

Războiul și consecințele economice

„Orice conflict din Orientul Mijlociu trimite cutremure în întreaga economie mondială. Deoarece regiunea este în primul rând, un furnizor foarte important de energie. În al doilea rând… este calea de transport maritim cheie pentru comerţul global”, a declarat directorul pentru Orientul Mijlociu şi Africa la Economist Intelligence Unit, Pat Thaker.

„Pentru economiile care sunt deja în recesiune sau care se îndreaptă către recesiune, noi creşteri de dobânzi ale Fed şi BCE le-ar putea împinge în prăpastie.

Orice extindere a războiului în Peninsula Sinai şi regiunea Suez creşte riscurile unui atac asupra comerţului cu energie şi non-energie care are loc prin Canalul Suez. Acesta reprezintă aproape 15% din comerţul global, aproape 45% din petrolul brut, 9% din tancurile cu produse rafinate. De asemenea, 8% din tancurile de GNL care tranzitează pe această rută.

Sufoci aceste puncte şi creezi perturbări majore la preţului petrolului. Dar şi întregului lanţ de aprovizionare al lumii pentru energie şi alte bunuri.”, a mai declarat Thaker.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...