8.5 C
București
luni, 18 octombrie 2021
Acasă Emisiuni Alături de tine Eșarfele colorate – accesoriul preferat al copiilor bolnavi de cancer

Eșarfele colorate – accesoriul preferat al copiilor bolnavi de cancer

În secțiile de oncopediatrie din România sunt internați activ peste 1.000 de copii bolnavi de cancer. Primul lucru care le dispare atunci când primesc diagnosticul este zâmbetul. Apoi începe o luptă cruntă în care le dispare părul, iar pe capetele lor micuțe își fac apariția eșarfe colorate, care să le ascundă suferința.

 

Ziua Eșarfelor Colorate este un proiect pornit din dorința Mirelei Retegan de a le readuce un zâmbet pe chip acestor copii. Nu îi putem face bine, dar le putem face zilele mai colorate, îi putem face să râdă și să uite pentru o zi de efectele chimioterapiei, ale radio terapiei, de acele care le străpung mânuțele firave.

Îngerul păzitor al micuților cu eșarfe colorate pe cap, Mirela Retegan, i-a povestit Alinei Ilioi-Mureșan, în emisiunea ”Alături de tine”, un moment emoționant care a marcat-o pentru tot restul vieții, petrecut pe marginea unui pat de spital la oncologie:

”Am intrat într-un salon cu fetița Zurli și cu Lulu. Era o fetiță pe un pat de 10 anișori și mama ei stătea pe un scaun lipită de perete.

M-am dus lângă mamă, fetița Zurli cu Lulu s-au dus spre pat și au început să vorbească, să râdă. La un moment dat mama a început să plângă foarte tare și am luat-o în brațe și am întrebat-o: ”Ce s-a întâmplat?”

Mi-a zis: ”E într-o recidivă și de două-trei săptămâni nu a mai scos niciun cuvânt, a refuzat să mai lupte și să mai vorbească. Iar faptul că o văd acum că vorbește din nou…

Au venit toți angajații, asistente, medici să se minuneze că fetița vorbește din nou. Pentru mine a fost atât de important să înțeleg ce mult contează ceea ce facem noi pentru acești copii dincolo de toate celelalte beneficii pe care Zurli poate să le aducă în casele în care mucii sunt cea mai mare problemă a părinților.”

Zeci de vedete din România au fost sensibilizate de durerea fără margini a sufletelor nevinovate și s-au implicat în campania eșarfelor colorate. Adina Buzatu, Sore, Simona Gherghe, Mirela Vaida, Melania Medeleanu, Daciana Sârbu, Anca Sigartău, Amalia Enache, Ana-Maria Brânză, Adelina Pestrițu, Antonia și multe alte celebrități au organizat licitații cu eșarfe unice, colorate. Banii strânși au mers către echiparea ghiozdănelului de toamnă pentru spital.

Kit-urile conțin: Pijamale, papuci, șosete, prosoape, produse de igienă corporală (săpunuri, geluri de duș, șampon, periuțe de dinți, pasta de dinți, apă de gură), jucării, cărți de povești.

CUM POȚI AJUTA?

• DONEAZĂ direct prin CARD BANCAR de pe telefon sau calculator, în 2 pași, accesând – https://nouageneratie.galantom.ro/donations/add

• DONEAZĂ direct în contul fundației, prin TRANSFER BANCAR, folosind datele de mai jos:
Benficiar: Fundatia Zurli

Cont LEI: RO70INGB0000999906701090
Cont EURO: RO67INGB0000999910896976
Banca – ING Bank. Detalii tranzacție: Campanie Ziua Eșarfelor Colorate

• DONEAZĂ prin PAYPAL la adresa de e-mail – fundatia@zurli.ro, detalii tranzacție Campanie Ziua Eșarfelor Colorate

• DONAȚII FIRME – Dacă reprezinți o companie și vrei să ajuți în campanie, se încheie contract de sponsorizare. Pentru asta te rugăm scrie-ne pe email la fundatia@zurli.ro datele companiei.

Donează și ajută fundația gașca Zurli să facă o bucurie copiilor cu branule. Doar cu ajutorul tău se pot pregăti o mie de pachete pentru copiii din secțiile de oncopediatrie din toată România.

Pe 12 octombrie poartă o eșarfă colorată în semn de solidaritate cu copiii bolnavi de cancer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Raed Arafat – declarații de ultimă oră

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi...

Avertismentul medicilor, în plin val 4

În plin val 4, medicii fac o recomandare suplimentară celor care găsesc potrivit să folosească așa numitele tratamente „preventive” anti-covid. Apelul este clar: oamenii...

De ce nu a avenit PSD cu o propunere de premier?

Contextul crizei actuale a lăsat țara fără un premier în funcție, iar cel care a fost desemnat nu a reușit să reunească fosta coaliție....

17 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei este marcată în fiecare an în data de 17 octombrie, potrivit Rezoluţiei 47/196 a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor...