BookMedia

Duminică

Ora: 17:00

Prin intermediul emisiunii BookMedia aducem telespectatorul mai aproape de lectură, artă și cultură.

Natașa Alina Culea despre BookMedia.

BookMedia este un proiect special pe care-l iubesc foarte mult, conceput în 2020.

Pe 4 octombrie 2020, puțin după aniversarea zilei mele de naștere, am realizat și prezentat prima emisiune, înregistrată la A7TV. Era un proiect pilot, o emisiune cu și despre cărți, nu cu șanse foarte mari de supraviețuire într-o lume mediatică bazată pe un îndemn, mai degrabă, la incultură.

Dar, iată, BookMedia nu doar că a supraviețuit, dar a adus în platoul televiziunii A7TV nume cunoscute din sfera culturală românească.
Natasha-web

Natașa Alina Culea
Realizatoarea emisiunii BookMedia din 2020, scriitor, coach și lector de scriere creativă.

Printre invitații de marcă ai emisiunii BookMedia amintim: prof. dr. Dumitru C-tin Dulcan, actrițele Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Anca Țurcașiu, prof. dr. Dan Farcaș, Gabriela Szabo, actorul Gabriel Fătu, Alexandru Philippide, scriitorul Dan Pleșa, scriitoarele Camelia Cavadia, Corina Ozon, Ana Barton, Doina Ruști, autorul și omul de radio și TV Mihai Al. Găinușă, profilerii Dorin Dumitran și Ion Duvac, Doina Ișfănoni, Ruxandra Săraru, scriitorul și criticul literar Dan Boerescu…

În fiecare ediție BookMedia, duminică, la ora 17:00, prezint o carte și avem o discuție de zile mari cu invitați selectați din motive bine întemeiate. Pentru voi!

Prin intermediul emisiunii BookMedia aducem telespectatorul mai aproape de lectură, artă și cultură. Întotdeauna recomand doar cărțile pe care le-am citit și mi-au atras atenția, care au acel „quelque chose” necesar pentru a te ține captiv în lectură.

Fără BookMedia nu aș fi știut că Marcel Proust plătea editori pentru a-i publica recenzii pozitive scrise chiar de el, că Vladimir Nabokov suferea de sinestezie, că Lev Tolstoi a refuzat premiul Nobel sau că Agatha Christie își detesta propriul personaj devenit celebru: Hercule Poirot.

Am prezentat de-a lungul timpului și recomandat cărți ale unor scriitori de Nobel și am descoperit oameni care nu au renunțat să creadă într-o lume educată frumos.

Sper ca acest gen de emisiuni să devină frecvente în grilele de programe ale televiziunilor, pentru că nevoia de educație, informare și cultură este mai mare decât se speculează; mulți oameni că au ajuns să-și șteargă televizorul de praf, deoarece nevoile lor intelectuale nu sunt accesate în media.

Vă doresc vizionare savuroasă și… nu uitați: citiți, citiți!

Ultimele articole

Despre oboseala oculară
Stil de viață

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor joacă

Vezi mai mult...
Despre tulburarea bipolară
Sănătate

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică depresie

Vezi mai mult...