8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Emil Boc, despre PNRR: „Toată România va trece la un nivel următor...

Emil Boc, despre PNRR: „Toată România va trece la un nivel următor de dezvoltare și de creștere a calității vieții”

Fostul premier al României și actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost invitat, luni, în cadrul emisiunii „LA ZI”, unde a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și despre oportunitățile pe care acest plan le-ar avea pentru România.

 

Întrebat de gazda emisiunii, Flori Stoian, dacă România va primi banii din PNRR definitiv, edilul a răspuns: „Bineînțeles! Acești bani sunt alocați României. În acest moment se stabilesc exact domeniile mari pentru care acești bani vor fi alocați (…) Acești bani vor moderniza România. Toată România va trece la un nivel următor de dezvoltare și de creștere a calității vieții”.

Emil Boc a făcut lumină și în conflictul pe care România îl are cu Comisia Europeană pe subiectul PNRR și a susținut:

„Procesul de discutarea cu UE este firesc. Adică acest plan se află, în aceasta luna și pe parcursul lunii mai, într-o procedură normală de negociere cu Comisia Europeană.

Așa fac toate statele din Uniunea Europeană: discută, negociază. Evident că aceste negocieri au un caracter relativ confidențial. Obiectivele concrete vor fi stabilite în parteneriat cu Comisia Europeană, de aceea trebuie să dăm crezare muncii pe care o face ministrul Ghinea”, a explicat fostul prim-ministru al României.

 

Digitalizarea este o altă prioritate a Uniunii Europene. Dimensiunea verde și digitalizarea ocupă peste 50% din PNRR, potrivit fostului premier.

În ceea ce privește digitalizarea Clujului, primarul a declarat: „Obiectivul nostru este simplu: toate actele pe care primăria le emite în raport cu cetățeanul să poată fi trimise în format electronic.

Prin luna iunie, acest lucru deja îl realizăm. Toate taxele și toate activitățile pe care le are primăria să poată fi plătite de pe telefon sau calculator, prin aplicațiile de telefonie. Să nu mai fie nevoie să mergi la poștă sau la bancă pentru a-ți plăti impozitele sau taxele locale”.

În ultima perioada Uniunea Europeană a respins mai multe proiecte din partea Guvernului României pe motiv că realizarea lor pune în pericol mediul și sunt mult prea poluante.

Planul Național de Redresare și Reziliență este un program prin care România ar urma să primească aproximativ 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

 

Pentru a viziona întreg conținutul discuției, accesați linkul:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?