miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Emil Boc, despre PNRR: „Toată România va trece la un nivel următor...

Emil Boc, despre PNRR: „Toată România va trece la un nivel următor de dezvoltare și de creștere a calității vieții”

Fostul premier al României și actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost invitat, luni, în cadrul emisiunii „LA ZI”, unde a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și despre oportunitățile pe care acest plan le-ar avea pentru România.

 

Întrebat de gazda emisiunii, Flori Stoian, dacă România va primi banii din PNRR definitiv, edilul a răspuns: „Bineînțeles! Acești bani sunt alocați României. În acest moment se stabilesc exact domeniile mari pentru care acești bani vor fi alocați (…) Acești bani vor moderniza România. Toată România va trece la un nivel următor de dezvoltare și de creștere a calității vieții”.

Emil Boc a făcut lumină și în conflictul pe care România îl are cu Comisia Europeană pe subiectul PNRR și a susținut:

„Procesul de discutarea cu UE este firesc. Adică acest plan se află, în aceasta luna și pe parcursul lunii mai, într-o procedură normală de negociere cu Comisia Europeană.

Așa fac toate statele din Uniunea Europeană: discută, negociază. Evident că aceste negocieri au un caracter relativ confidențial. Obiectivele concrete vor fi stabilite în parteneriat cu Comisia Europeană, de aceea trebuie să dăm crezare muncii pe care o face ministrul Ghinea”, a explicat fostul prim-ministru al României.

 

Digitalizarea este o altă prioritate a Uniunii Europene. Dimensiunea verde și digitalizarea ocupă peste 50% din PNRR, potrivit fostului premier.

În ceea ce privește digitalizarea Clujului, primarul a declarat: „Obiectivul nostru este simplu: toate actele pe care primăria le emite în raport cu cetățeanul să poată fi trimise în format electronic.

Prin luna iunie, acest lucru deja îl realizăm. Toate taxele și toate activitățile pe care le are primăria să poată fi plătite de pe telefon sau calculator, prin aplicațiile de telefonie. Să nu mai fie nevoie să mergi la poștă sau la bancă pentru a-ți plăti impozitele sau taxele locale”.

În ultima perioada Uniunea Europeană a respins mai multe proiecte din partea Guvernului României pe motiv că realizarea lor pune în pericol mediul și sunt mult prea poluante.

Planul Național de Redresare și Reziliență este un program prin care România ar urma să primească aproximativ 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

 

Pentru a viziona întreg conținutul discuției, accesați linkul:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...