8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate EMA: „Beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile reprezentate de efectele adverse”

EMA: „Beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile reprezentate de efectele adverse”

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat ieri că raportul beneficiu-risc pentru vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca rămâne nemodificat și că beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile reprezentate de efectele adverse.

Comitetul pentru evaluarea riscului în materie de farmacovigilență (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee – PRAC), din cadrul EMA a anunțat că nu există dovezi ale unor probleme legate de loturile specifice de vaccin sau de anumite unități de producție și că vaccinul nu este asociat cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge.

Comitetul a mai precizat și că vaccinul poate fi asociat cu apariția a doua afecțiuni extrem de rare: coagulare intravasculară diseminată și tromboza de sinus venos cerebral, ambele afecțiuni fiind asociate cu scăderea numărului de trombocite.

Totodată, deși nu s-a demonstrat o relație de cauzalitate a acestor afecțiuni cu administrarea vaccinului, aceasta nu poate fi exclusă în acest moment, dovezile disponibile fiind insuficiente pentru a stabili o cauzalitate, urmând să fie colectate și analizate mai multe date, au mai precizat reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului.

Aceștia au asigurat și că informațiile despre medicament vor fi actualizate pentru a include date cu privire la atenționarea riscului de apariție a tulburărilor de coagulare sau de scădere a numărului de trombocite.

În ceea ce privește lotul ABV2856, carantinat la data de 11 martie 2021, ca măsură de precauție extremă, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) va lua o decizie în următoarele zile asupra acestei hotărâri.

CNCAV a precizat că vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

SourceCNCAV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?